Стилиян Петров посочи интересни имена, които „агитират“ за Михайлов

dsport.bg

Бившият халф на националния отбор Стилиян Петров говори по време на пресконференцията, която Димитър Бербатов и екипът му дадоха ден преди конгреса на БФС.

Димитър Бербатов призова Боби Михайлов да оттегли кандидатурата си, ако има морал

„Толкова често повтаряме - Честни избори, честен конгрес! Последните няколко месеца ние имахме удоволствието да представим нашата програма и да направим всичко необходимо клубовете да разберат какво искаме да направим за техните интереси. За съжаление, това, което стигна да нашите уши. Няколко имена се споменават много често. Аз съм разговарял с над 140 клуба за това да разберем дали са получили делегатските си карти – не, не са. Областните не вдигат. Ще спомена две имена. Един от хората не го познавам, а другото е бивш мой съотборник. Апостол Апостолов – кмет на Симитли. Това име достигна от над 40 клуба. Кавички – агитирането за гласуването на г-н Михайлов. Г-н Апостолов, аз като бивш футболист, който съм преминал през всички национални гарнитури, какво знаете по-различно, за да “агитирате” за г-н Михайлов? Отговорете ми. Вие знаете планът и промяната, защото ние не знаем“, каза Петров.

„Второто име - Радой Христов, мой бивш съотборник, областен на Монтана. Играли сме заедно. Той ми е бил идол. Г-н Христов, “агитира” за г-н Михайлов. Защото ако клубовете не гласуват за Михайлов, той ще бъде уволнен. Не се страхувай! Защото ние както се борим за правдата и прозрачността, направете го и вие. Не бъдете наивни. Много клубове не искат да участват заради случващото се на предишните конгреси“, допълни още Стилиян Петров.

Той разкри как би работил за благото на българския футбол, след като дълго време ще бъде извън България.

„Големи бизнес корпорации, ФИФА и УЕФА процедират по същия начин. Хората пътуват. Това е най-малкият проблем. Когато Митко Бербатов сформира този екип всеки един от нас си е казал силните и слабите страни. Всеки от нас отговаря честно пред вас. Моите задачи ми позволяват да пътувам. Това, което съм поел като ангажимент с програмите от УЕФА и ФИФА. Бербатов го знае много добре. Това е един процес, в който се запълваме. Винаги говорим, че работим екип. Ние сме тук да помагаме на Бербатов да взема решенията за българския футбол. Екипът е много важен. Когато разговаряме с всеки клуб не ги заставяме да гласуват за нас, а правим комуникация, за да научим техните проблеми. Дочувам, че се изненадвали защо са издигали плакати с недоволство към БФС. Това са феновете, хората, които милеят за футбола“, допълни още Стилиян Петров.

Разследване: Къде са 2 млн. евро от УЕФА за Националната футболна база?

БФС опитва да попречи на делегати, критици на ръководството, да присъстват на конгреса

Разследване: Къде са 2 млн. евро от УЕФА за Националната футболна база?

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още