БФС забрани градския транспорт и кафенетата на футболистите

Медицинската комисия към Българския Футболен Союз прати разпоредби към всички професионални клубове в efbet Лига и Втора лига във връзка с коронавируса. От Съюза забраниха на играчите да пътуват с градския транспорт, да ходят по ресторанти и кафенета, научи dsport.bg.

БФС възлага на клубния лекар организацията и контрола в съответния футболен клуб. Освен това, е нужна ежедневна дезинфекция на съблекални, бани и клубен автобус. За играчите, спортно-техническия щаб и служителите трябва да бъдат осигурени дезинфекциращи препарати за многократно миене на ръце и мокри кърпички за еднократна употреба.

Разбира се, от БФС съобщава, че при най-малкото съмнение за клиника в клуба или семействата да има незабавен контакт с Районната здравна инспекция и Инфекциозно отделение в болница. Наложително е закупуването на скриннигови тестове за COVID-19.

Пада забраната за посещение на спортни мероприятия на закрито

Два нови случая на коронавирус в България, пациентите са настанени в "Пирогов"

Министерството на спорта взе мерки срещу коронавируса

Мачовете днес остават с публика, следващите кръгове - без

На живо: Коронавирусът и спортът, последни новини

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още