Дните на Борислав Михайлов в Българския Футболен Съюз изглеждат преброени. След фиаското с Англия, расизмът, нацитските поздрави, зовът на премиера Бойко Борисов да си тръгне и като цяло - стремглавото падение на родния си футбол се случи най-логичното нещо. Михайлов подаде оставка! В петък тя най-вероятно ще бъде приета, което официално ще бъде краят на 19-годишната ера на Михайлов в БФС.

От 2000 година той влиза като член на Изпълкома на Български футболен съюз (БФС). Същевременно е и заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Само година по-късно става първи вицепрезидент на БФС. Той заема поста за президент на БФС на 21 октомври 2005 г. от покойния Иван Славков - Батето. На 30 януари 2009 г. е преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегата на конгреса на БФС. На 14 февруари 2014 г. е избран за трети път за президент на БФС. На 16 февруари 2018 г. е преизбран отново за президент на БФС със смазваща разлика.

На 22 март 2011 година Борислав Михайлов е избран за член на Изпълкома на УЕФА. Той стана и първият българин, избран на този пост. Това обаче продължи до миналата година.

Боби Михайлов подаде оставка

Бойко Борисов призова Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката

Стърлинг поздрави Бойко Борисов за реакцията спрямо Михайлов

Премиерът поиска оставката на Борислав Михайлов

България гледа дъното отдолу! (видеоанализ и оценки)

Англичаните показаха откъде дойдоха расистките скандирания

Боби Михайлов не изгледа до край резила

Красен Кралев се изниза от "Васил Левски" 10 минути преди края

Феновете поискаха оставка от Балъков, обидни думи към Боби Михайлов

Йордан Лечков: Разочарование е да се концентрираме върху расизма

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS