Чеферин: По-добре да се играе пред празни трибуни, отколкото да нулираме сезона

| Световен футбол

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че мачове пред празни трибуни е по-добър вариант от това да бъде сложен край на сезона. Словенецът предупреди, че Шампионската лига и Лига Европа могат да бъдат спрени, ако ограниченията заради коронавируса останат през септември.

Клубните турнири са отложени за неопределено време, като финалите на двете надпревари са отменени и не се определят нови дати поради ескалиращата пандемия.

Въпреки това, УЕФА има намерение да завърши сезоните на Шампионската лига и Лига Европа.

Чеферин приветства идеята да играе пред празни трибуни, ако мерките продължават да ограничават движението.

„Факт е, че ние наистина не знаем много. Чакаме развитието на тази ужасна ситуация в света и главно в Европа“, заяви президентът на УЕФА пред ZDF Sportstudio.

„Работата е там, че футболът не е същият без зрители. Но все пак е по-добре да се играе при затворени врати и срещата да бъде предавана по телевизията, защото това ще донесе положителна енергия в домовете“, добави още той.

Чеферин постави краен срок за доиграване на ШЛ и ЛЕ

УЕФА опроверга думите на Чеферин за ШЛ и ЛЕ

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още