Държавното по плажен футбол стартира на 4 юли

dsport.bg

Днес се проведе онлайн заседание на Комисията по плажен футбол към БФС. Обсъдиха се вариантите и начините за провеждане на Държавното първенство за новия спорно-състезателен сезон. Всички отбори от миналата година ще получат покана за участие и през тази. Осем тима ще вземат участие в Първа лига beach soccer, като ако има отказали се или такива, които не отговарят на изискванията на БФС и Министерството на младежта и спорта, техните места ще бъдат запълнени с постъпили новожелаещи.
Членовете на комисията приеха същия формат на първенството, познат от предходните две години, а именно – редовен сезон и Суперфинал, който ще се проведе в четири уикенда – три от първата фаза и един за определянето на носителя на титлата. Единодушно бе прието по време на Суперфинала да има освен първа четворка, и двубои за разпределение на местата след пето. Членовете на комисията се обединиха и направиха промяна в начина на точкуването преди финалния кръг. Точките, които всеки отбор спечели в редовния сезон, ще се делят на две и с този актив отборите ще продължат на Суперфинала.

Началото трябва да бъде дадено на 4 и 5 юли. Вторият етап е планиран за 25 и 26 юли, а третият - за 15 и 16 август. Потвърдени и одобрени от комисията домакини на турнирите са Бургас и Стара Загора, като за последния от трите етапа ще се избира между Русе и Кранево. Суперфиналът на шампионата е заложен за 11-13 септември, като след дебати и изразени мнения, той ще се проведе отново във Варна.

Голяма е вероятността всички срещи от шампионата да имат телевизионно излъчване, както и онлайн такова, за което се водят преговори. Отново е предвиден и награден фонд за всички участници в първенството. Шкорпиловци остава арена на традиционния турнир за подрастващи, който ще се проведе в началото на август.

Поради динамичната ситуация с епидемичната обстановка в страната и все още непубликувания и обявен международен календар, Комисията си запазва правото на промени на градовете и датите. Всички мероприятия ще бъдат провеждани под стриктните норми и изисквания на Министерствата на здравеопазването и младежта и спорта за провеждане на състезания при спортове на открито.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още