Единодушно избраха Любо Ганев за президент на волейбола, интерeсни имена в новия УС

Инес Павлова Инес Павлова

С пълно единодушие Любо Ганев бе избран за председател на Българската федерация по волейбол. Той заменя на поста инж.Данчо Лазаров, който две десетилетия бе начело на централата. На своето Отчетно-изборно Общо събрание в хотел в столичния квартал „Младост“ с присъствието на 82-а представители на клубове от 105 членове, бе гласувано и изменението единодушно до два последователни мандата на председателя.

Интересни имена влязоха и в новия Управителен съвет на БФВолейбол. След като първоначално имаше 39 предложени кандидатури, а Станислав Николов си направи отвод. След гласуването от делегатите до максимум 25 имена, за членове на УС бяха избрани: Любо Ганев, Илия Динков, Евгени Иванов – Пушката, Красимир Илиев, Борислав Кьосев, Сашо Йовков, Ивайло Константинов, Петър Кънев, Иван Сеферинов, Пенчо Ангелов, Людмил Найденов, Александър Попов, Христо Драмов, Владимир Николов, Александър Александров, Милко Багдасаров, Огнян Томов, Давид Давидов, Верка Николова, Димитър Златанов, Тодор Дапев, Радко Тумбев, Васил Аргиров, Видка Дончева, Живко Желев.

Извън УС остана предложеният Мартин Стоев.

Минути след края на Общото събрание, започна и първото заседание на новия УС, на което едно от най-важните първи решения трябва да бъде избор на селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол, както и да се избере треньорска комисия, която да събеседва и предложи треньорите на подрастващите гарнитури.

След избора си Любо Ганев сподели: „Приятели и колеги от голямото ни волейболно семейство, надявам се да бъдем още по-обединени от всякога защото времената са такива, че няма място за егоизъм, за индивидуален подход  или мерене на егото. Волейболът – нашият любим спорт и нашият живот, изисква да сме обединени и зад една кауза. А тя е не само да не позволим отстъпление, но и да вървим напред и нагоре. Този девиз на летците ни подхожда, но само, ако сме заедно и обединени, за да не позволим да има пробойни и катастрофи. Искам заедно да решаваме проблемите. Нямам и грам мания за величие и безпогрешност. Претендирам, че винаги съм бил обединителна фигура и позитивен човек, който не се страхува от новите модерни неща. Не се кандидатериах от лични бизнес интереси. Надявам са да обсъждаме всички важни решения и да работим заедно за успеха. Ще трябва да сложим ред и в медииното присъствие на нашата федерация в обществото. Сега ще трябва да се отворим пред обществото и да не заравяме глава в пясъка, когато има проблеми и да мълчим. Искам да прокламираме всяко хубаво нещо. Искам да спазваме стриктно разделението и в управленския модел. Задължително ще трябва да работем добре с БОК и ММС. Трябва да пазим репутацията на спорта ни. Искам да работим не на парче, както се случваше. Пожелавам успех на всички, да бъдем задружни, да посрещаме проблемите и заедно да ги решаваме“.

На входа на засезателната зала бяха поставени за гостите предпазни маски, антибактериални препарати и дистанционен термометър. На първи ред бяха предвидени места за председателя на БОК Стефка Костадинова и спортния министър Красен Кралев.

Всички клубове с нови писма за Общото събрание на БФВолейбол в петък

БФВ осигури и дистанционен термометър за Отчетно-изборното събрание

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още