Елица Василева: Трябва да сме агресивни и уверени, пък каквото сабя покаже

Инес Павлова Инес Павлова

„Мисля, че трябва да сме агресивни, уверени и каквото сабя покаже“. Това заяви посрещачът Елица Василева. Волейболистката се готви с националния отбор на България по волейбол за предстоящата олимпийска квалификация в Апелдорн (7-12 януари). Тимът, ръководен от Иван Петков, е в група с Полша, Азербайджан и домакина Холандия.

„От няколко дни тренираме. Вчера за първи път бяхме всички заедно. Днес имаме и първа проверка (срещу Хърватия). На всички им е много интересно и според мен са много ентусиазирани, аз също. Ще имаме малко време, но това ни кара да се мобилизираме максимално“, заяви родната състезателка преди първата проверка на България.

Елица Василева даде своето мнение за това как трябва България да подходи към мачовете в Апелдорн:

„Мисля, че трябва да сме агресивни, уверени и каквото сабя покаже. Не може да се правят планове, защото е много тежък турнир. Това си говорихме днес, че си даваме сметка колко по-лесно беше лятото да се класираме, отколкото сега. Фактът, че бяхме на косъм там, ни кара да се замислим. Сега трябва да се напънем тройно повече“. Тимът на България имаше преднина от 2:1 гейма срещу САЩ, но допусна обрат и това коства олимпийската квота.

Василева отговори дали всички волейболисти от състава са в добро физическо състояние:

„Да, с малки изключения, някои имат малки болежки. Примерно аз като първа след един много тежък първи полусезон. Слава Богу, имаме на разположение най-добрия физиотерапевт, така че се закрепяваме. Днес последна проверка, утре тренировка и след Нова година вече на максимални обороти“.

„Добре ще празнуваме Нова година. Нашият треньор ни дава свобода, има ни доверие, момичетата са много отговорни, така че няма да има прекаляване. Всеки ще изкара хубаво Нова година. Всички сме в България, нещо, което не би се случило евентуално, ако не беше тази квалификация, което си е един плюс за нас – да сме си вкъщи със семействата. Винаги едно наум за предстоящата квалификация, сподели посрещачът как състезателките от националния отбор ще посрещнат новата 2020 година.

„В момента наистина си даваме сметка, че нямаше да сме тук, да се готвим за най-тежките мачове (ако не беше загубата от САЩ през лятото), тъй като това ще е една борба между много силни отбори на живот и смърт. Поглеждайки назад, си даваме сметка, че сме били на две точки разстояние от класиране и сме водили с 2:1 гейма срещу американките, които сега ако играеха, без проблеми щяха да се класират“, коментира в края на своето изказване Елица Василева.

Чуйте повече в прикаченото аудио!

Иван Петков: Имаме олимпийски мечти

Христина Русева: Шансът ни за квота е 80%

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още