Христина Русева: Шансът ни за квота е 80%

Инес Павлова Инес Павлова

Волейболистката Христина Русева Вучкова разкри как се чувства след завръщането си в националния отбор на България. Селекцията, водена от Иван Петков, ще се бори за олимпийска квота в Холандия между 7 и 12 януари догодина.

Русева роди момче преди малко повече от 2 месеца, през септември, и сега отново е готова за игра. Центърът сподели, че тимът изглежда много добре, и смята, че шансът ни за квота е 80-85%:

Роди се момченце в женския национален отбор по волейбол

„Безкрайно съм щастлива и много мотивирана да съм с националния отбор отново. Заслужено доста дълго си починах, защото много добре се бяхме представили с националния годината, която аз бях. Виждам, че момичетата са напреднали много за едно лято. В момента отборът изглежда много добре. Нещата, които Иван (Петков) търсеше лятото, наистина се получават. Има още много работа. Чувствам се все едно за първи път съм в националния отбор на България".

"Всичко върви по план. Въпросът е ние да запазим концентрация и да се справим както се очаква от нас на квалификациите в Холандия".

"Олимпийската квота е мечта за всеки спортист. Всички отиват там с нагласа, че ще победят. Надявам се да се получат нещата. Холандия са основният фаворит. Другите отбори може лесно да се справим с тях, стига да покажем играта, на която сме способни. Аз съм позитивна. Шансът за квота ни е 80-85%. Отидем ли на Олимпиада, ще е супер", завърши оптимистично Русева.

Чуйте повече в прикаченото аудио!

Иван Петков: Имаме олимпийски мечти

Елица Василева: Трябва да сме агресивни и уверени, пък каквото сабя покаже

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още