Фурнаджиев: Има три възможности за конгрес - февруари, април или май

dsport.bg

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че конгресът на футболната централа може да се проведе през месец февруари. 

"Няма как да не се свика конгрес. Има диспут вътре в Изпълкома, това е колективен орган, водят се непрекъснати дискусии. Аз искам още февруари да има конгрес. Не бива да се отлага за по-късно. Предстоят баражи на националния отбор, имаме шансове да се класираме на Евро 2020. Ще играем срещу отбори от нашата черга. Имаме шансове за класиране. Някои казват, че трябвало да минат баражите, за да имало спокойствие за националния отбор и треньора. Някои колеги пък искат да приключи сезона и чак тогава да има конгрес. Три са настроенията в Изпълкома - за провеждането на конгрес през февруари в мое лице, други са за април, а трети - след края на първенството през май", коментира Фурнаджиев пред БНТ.

Тодор Батков: В момента БФС е на един крак

"Времнно изпълняващ длъжността президент на БФС е Михаил Касабов. Да, има словестни престрелки, но това е - Касабов е вписан в Търговския регистър. На въпросното заседание, на което той беше избран, освен членовете на Изпълкома, присъства и цялата админстрация. Имаше и секретар, който води протокола. Гласуваше се явно. Всички единодушно избрахме Касабов. Аз и Лечков си направихме отвод. Подписа се протокол в присъствието на всички. След заседанието дадохме съвместна пресконференция, на която Лечков присъства", каза Фурнаджиев. 

"Ние сме единствената държава в Европа, която избира президент от толкова много клубове. Организирането на конгрес - да се съберат 700 представители на отборите в една зала, не е лесно. Това е решението, което е взето преди доста. Това е уставът на организацията. Той може да бъде променен от конгреса. Ако се прецени, ще се гласува. Тези клубове, които трябва да гласуват за това да отпадне правото на глас, не биха гласували против себе си, все едно гласуват да отпадне правото им на глас при провеждането на конгреса. Малки, големи, това са 700 клуба", обясни още вицепрезидентът на БФС.

Емо Велев: Шефът на БФС трябва да е от нашето обкръжение, в Левски има израстване

"Казал съм на какви изисквания трябва да отговаря наследникът на Михайлов. Да има опит като ръководител, да владее езици, най-вече английски. Много е важно да има и международен опит. Не мисля, че има лобита в БФС. Да, има президенти на клубове, които участват в Изпълкома. Доколко това е правилно, е отделен въпрос. Да, има политическа фигура в Изпълкома в лицето на Камен Костадинов. Не считам, че това е политическа намеса. Той не е в качеството си на член на ДПС, а заема длъжността като физическо лице", допълни още Фурнаджиев.

Вицепрезидентът коментира и разследванията на БТВ спрямо детските лагери и обвиненията за настаняване в негов хотел. Той заяви, че на пресконференция днес ще бъдат изнесени необходимите факти, но заяви, че по никакъв начин не печели от провеждането на лагерите на децата.

Разследването продължава! БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на вицепрезиденти

БФС и Фурнаджиев отговориха на атаките

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още