Фурнаджиев заяви, че всички делегати на конгреса са получили картите си

dsport.bg

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че всички делегати са получили картите си и ще могат да се регистрират за конгреса за избор на нов президент утре. В предаването "Лице в лице" по bTV Фурнаджиев отговори на обвиненията на екипа на Димитър Бербатов, който по-рано днес на пресконференция обяви, че има забавени делегатски карти на хора, които са явни критици на сегашното управление на футболния съюз.

 "Могат да гарантирам, че всичко ще бъде прозрачно. И УЕФА, и ФИФА изпращат свои наблюдатели. Приехме интегралната бюлетина, всичко ще бъде на сцената. Има комисии, които се избират от самия конгрес, които също гарантират сигурността на вота. Всичко ще бъде честно и прозрачно", започна Фурнаджиев. "Броят на заявените делегати от клубовете е 508. По време на самия конгрес, като тече регистрацията, ще се разбере колко хора ще дойдат. Има хора от всички краища на България. По време на пандемия сме, може някой да се разболее, да не успее да дойде."

"Категорично отричам - няма забавяне. Всички делегатски карти са раздадени и предстои утре регистрация на всички 508 делегати.", уточни Фурнаджиев.

По повод документите, публикувани от Bird.bg за липсата на два милиона евро, които от УЕФА са превели на БФС за строежа на базата в "Бояна" и възлагането му на фирма, свързана с депутата Делян Пеевски, той отговори така: "Още от самото начало заявихме - стойността на проекта е 30 милиона лева и не само не липсват, а не достигат. Затова се наложи да теглим кредит. Впоследствие той бе погасен през 2019-а и ипотеката заличена. Фирмата е избрана след проведен конкурс, на който присъстваха едни от най-големите строителни компании в страната. Имаше определени комисии, всичко е нееднократно проверено и от УЕФА. Нито един орган не намери нарушение.", добави Фурнаджиев. 

БФС опитва да попречи на делегати, критици на ръководството, да присъстват на конгреса

Dsport пита: Кой трябва да стане президент на БФС?

Петър Величков: Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси

Показаха документи как БФС пазарува на завишени цени

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още