Големите европейски първенства ще поискат отлагане на Евро 2020

| Евро 2021

Преди няколко дни УЕФА увери, че нито една държава не е настояла за отлагане на Евро 2020. Това обаче е на път да се промени в четвъртък, защото се очаква големите първенства – Серия А, Бундеслигата, Ла Лига и Лига 1 да се обявят за отлагане на шампионата на Стария континент.

По програма Евро 2020 трябва да стартира в Рим на 12 юни. Това обаче ще направи невъзможна задачата първенствата да завършат навреме заради всички отлагания в следствие на коронавируса.

Италия спря всички спортни събития до 3 април, а асоциацията на футболистите в Испания иска същата мярка за Ла Лига. В Бундеслигата и френската Лига 1 засега взеха решение мачовете да се играят без публика.

Според информационната агенция ANSA в четвъртък ще се проведе видео конференция между представители на петте най-големи първенства и генералния секретар на УЕФА Джорджо Маркети.

Очаква се първенствата да поискат отлагането на Евро 2020 с няколко седмици или дори с една година. Все още не е известно желанието на английската Висша лига.

Серия А иска УЕФА да спре всички мачове за седмица

Баражът България - Унгария без публика на Националния стадион

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още