Горещи времена във волейбола: Ще има ли смяна на управлението?

Емил Евтимов Емил Евтимов

На 20 декември в Казанлък ще се проведе общо събрание на Българската федерация по волейбол. А то може да доведе до много интересни промени в ръководството на най-успешния отборен спорт у нас.

Защото голяма част от водещите клубове у нас започват атака за сваляне на властта в българската федерация. Според "Дневник" ЦСКА, Левски и много от останалите елитни тимове у нас са се обединили в идеята да свалят от власт дългогодишния президент Данчо Лазаров.

Очаква се в петък на пресконференция инициативен комитет да представи исканията си за промени в родния волейбол. Възможно е и свикване на извънредно общо събрание като за целта са необходими подписите на една трета от клубовете - около 40.

Всичко това идва на фона на скандала между Лазаров и вицепрезидента Любо Ганев, който заподозря, че на 20 декември в Казанлък ще бъде направен опит да бъде изваден от управлението на федерацията.

Не е ясно, дали клубовете биха подкрепили Ганев или ще издигнат свой кандидат за президент на БФВ.

В същото време пък от федерацията започнаха своята защита като публикуваха статия със заглавие "Защо държавата помага на волейбола", в която се говори за успехите на различните национални отбори в последните години.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още