Инициативният комитет: Мъртви клубове ще гласуват за Лазаров, федерацията заплашва малките отбори

dsport.bg

Инициативният комитет, който ще опита да свали Данчо Лазаров като председател на федерацията по волейбол, сигнализира за "около 30 мъртви клубове", които ще гласуват в подкрепа на Лазаров. Освен това според тях Лазаров управлява натиск върху малките отбори, предлагайки им различни облаги при гласуване за него.

Владо Николов: Искаме нов президент на федерацията

"Ще бъде много трудно, в момента както каза Сашо се пращат емисари, знайни и незнайни, които заплашват клубове, предлагат се материални облаги на други такива, а най-страшното е, че на това събрание ще присъстват 30 мъртви клуба, които са там само за да гласуват", каза Лазаров.

"Точната бройка ще я имаме скоро, но не са един и два, повече от 20 клуба, които не развиват дейност и които имат право на глас. Искам да отправя един призив към всички, които искат промяна, не се страхувайте, не се поддавайте на провокация. Упражнете правото си на глас."

Динков:
"Технологията е една-единствена, трябва да съберем подписите на минимум една трета на членовете и да се внесе в Управителния съвет. Ако УС не вземе решение, съдът ще вземе. 130 са отборите."

"На 20 декември го направиха за да махнат евентуалната кандидатура на Любо Ганев, за да не може да бъде кандидат на опозицията", обясни Сашо Попов. "Поради тази причина да не знаят кого да махнат, те не могат да махнат всички от Управителния съвет."

"Ние не сме достатъчно опитни като господин Лазаров в тези апаратни игри. Опитахме се няколко пъти, разбрахме, че тези номера ги употребяват и използват перфектно. Ще опитаме да минимизираме тези намерения, но това е много трудно. Ние сме се обединили почти на 90% клубовете в Суперлигата, но нашият глас е същият като на мъртвите клубове. Ще се борим."

Динков: "Ще има промени в устава, задължителни промени, давност задължителна, да се махне условието за председател на Управителния съвет да се избира човек от Уптравителния съвет и всички тези неща. Очакваме здравият разум да победи здравите сили."

"Много неща са направени да подкрепят статутково, за да не може човек извън Управителния съвет да не може да се кандидатира, да няма право", допълни Владо Николов.

"Абсолютно задължително, одитът ще бъде направен от външна фирма по закона за счетоводство. Със сигурност знам за треньори, които повече от 5 години им се дължат пари от федерацията. Камило Плачи има да взима 2 заплати. Недопустимо е. От Левски има 4 момчета, които тази година работиха във федерацията, и четиримата имат да взимат заплати, повече от една. Дължат се пари на треньори, клубове, доставчици. И оправданието е едно - няма пари."

Попов: "Нас не ни е страх, явяваме се с лицата си за да вдъхнем доверие на малките отбори. Само затова се говори, това е феномен, който се случва сега и при нас."

Динков: "Не знам какво се случва във футболния съюз. Аз искам да успеем, затова сме тук. Надявам се, че нито един от инициативният комитет няма да се откаже. Търсим съмишленици след всички наши колеги."

Николов: "Дава ни увереност нашата решителност. Твърдо решение сме промяната да настъпи. Дава ни увереност това, че имаме врял и кипял в нещата човек като Иван Сеферинов. Имайки толкова опитен човек с нас, който знае как се променя статукво, вече е участвал преди 20 години в нещо подобно и нашата решителност, че седейки на една маса с практически водещите клубове."

Попов: "Представителността през годините не е била така широко застъпена, в момента водещият клуб Марица, един от водещите клубове Виктория, Левски, ЦСКА. Времето е променено, обстоятелствата са различни, страхут на хората го има, но не е такъв, какъвто беше преди години."

Динков: "Решението за Общо събрание бе катализаторът."

Николов: "Ако 2015 се бе случило това оттегляне, нямаше да има такава среща. Ако 2018 след второто официално обещание, се беше случило това оттегляне, имаше вариант за оттегляне с почести и така нататък. Мен лично това, което силно ме притеснява е това, че федерацията е реално във фалит, а човекът, който разписва всички плащания, е Данчо Лазаров.

Аз работих 6 месеца във федерацията преди 3 години, тогава работеха 14 човека. Сега работят четирима, те работят много, но работата е за 20. Станислав Николов се занимава с всичко. Това е човекът-всичко, което е изключително трудно. Евгени Иванов работеше по волейболната лига мъже, няма го. Валентин Пармаков работеше по лигата жени, няма го. Станислав Николов върши тази работа. Моята работа - Станислав Николов. Маркетинг - Станислав Николов. Много трудно това може да се нарече един ефективен модел на управление."

Относно клубовете, които не са в инициативния комитет, Николов коментира: "Изчакват да видят накъде ще задуха вятърът."

Бившият национал акцентира и на факта, че много треньори и партньори на федерацията не са получили парите си. "Малко над 100 хиляди лева към треньори, статистици и така нататък. Това само по мъжко напревление. По женско не знам. Ние подписите ги имаме, след като ги обработим ще ги внесем следващата седмица."

Попов: "Сред тези 25 човека, огромното болшинство си вършат прекрасно работата. Защото в това трудно време, продължаваме да сме от водещите спортове. Но как да имаме мнозинство като има хора, които са там само за да си вдигат ръцете."

Николов: "Ситуацията в българския волейбол няма да се промени от спечелване на мъжката или женската квалификация. Според мен жените имат по-гоялм шанс да се класират, може и да бъркам. Дори и да стане такова класиране, какво ще се случи? Всичко изведнъж е шампанско и рози. Не вярвам. Това управление е изчерпано, независимо от резултата януари месец."

"Не правим тази организация след провал, не е достойно. Сега излизаме месеци по-рано, за да кажем нашето мнение, независимо от спортния резултат. По-малки са шансовете. Дотук стигнахме."

"Настояваме да е на 16 януари. Разбира се, че ще участваме на събранието 20 декември. На 20 декември събранието е организирано от тази федерация, с дневен ред избран от тях. Тези процедурни факти се умеят много по-рано от господин Лазаров. Ще отидем, за да не допуснем разчистване на сметките. Успоредно с това с наш дневен ред ще организираме извънредно Общо събрание."

Динков: "Клубовете не се заплашват, а им се предлага нещо. Не може да е Владо Николов, Уставът не го позволява. И тримата са представители на Управителния съвет."

"Общо взето не се чувствам безработен, за да търся поприе като председател на Управителния съвет. Трудни са преговорите, но се водят такива. Ако не успеем, ще опитаме отново. До победата."

Николов: "Бих си позволил чрез медиите да помоля финансирането на Българската федерация по волейбол да изчака до това Общо събрание. Практиката показва, че на предишни избори на клубове, от такива, които развиват малка или никаква дейност, са раздавани държавни пари в седмицата след Общо събрание. Ако има възможност да избегнем варианта, в който едни държавни пари се раздават преди избори за волейбол."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още