Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

Григор: Мисля за семейство, но фокусът ми сега не е в любовта

Най-много ми липсват ми пържолите на мама, разкри Димитров

dsport.bg

Григор Димитров даде доста емоционално и любопитно интервю, в което разкри, че в момента няма приятелка. Той говори за любовта в живота си, за това какво е постигнал в тениса до момента, за партньорството си с Андре Агаси. Освен това Димитров разказа и за почивката си в Исландия пред bTV.

За семейството

В Исландия беше специално, различно. За първи път решихме да направим такова приключение с моите родители. Всяка година гледаме да направим почивка, в която да сме само тримата. Това бе перфектното място. Бях оставил телефона на страни и се фокусирахме за нашето време. Разказвахме си за случки. В Исландия всичко беше страхотно. Ходихме да караме на глетчерите. Баща ми дори се впечатли, а той не се впечатлява лесно.

Емоционален Гришо в Хасково: Вкъщи съм, винаги е много хубаво

Винаги със своето семейство успявам да се пречистя. Различно е. Говорим си за всичко. Спомняме си какви съм ги вършил като малък. С майка ми и баща ми сме много близки. Когато споделям с тях, винаги гледам да взема нещо от тях, някакъв опит. Дали са ми много. Повече ги наблюдавам, отколкото искам съвети.

За кариерата

10 години вече съм в тура, което е впечатляващо. Все пак имах добри постижения като цяло. Но знам, че мога много повече. В последните години имах и добри и лоши резултати. Контузих се тази година. Но това е спорта. Искам да знам какво хората мислят за мен. Обичам критиката, но не в огромни количества! Именно и за това броят на хората, на които се доверявам може да се преброи на пръстите на едната ръка.

Гришомания в Хасково, Димитров зарадва местните

В тениса има един плюс - има турнири непрекъснато. В моя случай 2-3 турнира обърнаха годината. Надявам се, че повече няма да има такива спадове. Много неща ме държат мотивиран - работата и дисциплината са основните. Тренирах много, работих. Но всеки мач ми се струваше като вечност. Това не е много приятно, но някой път получаваш този попътен вятър. 

Случвало се е да съм отчаян. Когато бях в болница се чувствах именно така. Бях ядосан на хората, на всичко и всички. Но тогава трябва да си кажеш "стига толкова" и започваш на ново. Бях сам, имах подкрепа от любимите хора около мен. Но държах една дистанция. С всеки един ден ставах все по-близък със себе си. Извън корта е съвсем различно. Трябва да имаш добра връзка със себе си. Този година ми се наложи да седя повече време у нас. Да правя доста различни неща от тениса. Беше странно. Винаги съм бил себе си. Някой път може да съм малко по-емоционален. Но то се вижда. В края на годината изиграх някои мачове, които все едно не бях аз. Гледах се по телевизията и се чудих. Но пък някои неща се получиха добре. Аз искам да бъде себе си.

Треньорите

Не трябва да оставяш никой да контролира играта. Може да ти помага, да те напъства. Но ако някой те държи като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един играч. Трябва да бъдеш свободен на твориш. С Радек Щепанек никога не сме почвали толкова сериозно. Не успяхме да намерим правилния подход. Андре Агаси е специален човек в нашия отбор. Не мога да го обясня като човек и като треньор. Ние имаме специална връзка. В най-деликатните моменти можеш да разчиташ на него. Той разказва за усещанията си от всякакъв тип мачове.

Григор не се паникьосва от факта, че няма треньор

С Андре се забавляваме много. Ходихме на родео с Агаси, например. Беше супер. Разходихме се един ден и се озовахме в Лас Вегас на родео. В тези моменти следваме сърцата си. И двамата сме на интересна позиция.

За приятелствата в тениса

Има приятелства, но зависи до каква степен. Ние сме в една съблекалня. Всички имаме една цел, да победим. Надал, Федерер и Джокович? С Рафа си пишем за различни неща. С Джокович се виждаме в Монако. С Роджър също се засичаме. Но е трудно. Имал съм случаи, в които да играеш срещу приятел ми тежи, но всички спазваме правилната дистанция. Ако опитваш да се бориш с чувствата си на корта, си загубен.

За България и личния живот

Нямам любим прякор. Много ми е приятно да чуя "Мачкай Гришо", когато съм на другия край на света. Горд съм, че съм българин. Когато вдигна глава към публиката и ми става хубаво. Искам да помогна на останалите родни играчи. Винаги съм правил всичко възможно да давам най-доброто от себе си за България. За първа година ще е този турнир ATP Cup.

Григор: Ще бъда играещ капитан на България за ATP Cup

За съжаление трябва да бъда егоист в някои ситуации и за това не мога да поддържам контакт с много приятели. Като бях малък много исках да стана тенисист. Винаги съм казвал, че искам да стана такъв. Този спорт ме е грабнал още най-ранните ми години. Не съжалявам за нещата, които съм правил. Като бях на 14-15 години не мислих, толкова за титли и за ранглиста.

Любовта? Това са толкова лични неща. Тази година въобще не съм мислил за това. Фокусът ми е на друго място. Има си плюсовете и минусите. Но има една граница между тениса и любовта. Да си влюбен, да това може да ти помогне в 1-2 турнира. Но за повече - трудно. Най-трудното нещо е да оставяш нещата извън корта, да не ти влияят, докато играеш. 

За момента нямам приятелка. Въздухът в София е различен. Тук се чувствам по-специално. Искам да бъде баща. Защо не! Но аз самия не знам къде искам да живея в момента. Децата ми искам да ги уча на работа и дисциплина. И да бъдат себе си. Това е едно от най-важните неща. Храната в България ми липсва най-много. Какво точно ли? Пържолите на мама.

Аз съм един от вас!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още