Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев бе видимо емоционален след края на двубоя с Етър, завършил 1:1. Той сподели, че се чувства безпомощен и отборът му не е играл по начина, по който трябва.

Етър не позволи на Ботев Враца да се отлепи от зоната на изпадащите

“Не играхме по начина, по който трябваше да играем. Не смятам, че борейки се за оцеляване трябва да изглеждаме по този начин. Един отбор, който се бори да оцелява, трябва да вложи всичко, което има в себе си. До тук бяхме перфектни в работата, която вършехме, но в крайна сметка всичко опира до това всеки от нас да извади най-добрите качества от себе си и да ги покаже на терена, без значение колко е тежка ситуацията”, започна Янев.

“Чувствам се безпомощен. Какво значи напрежение? Напрежението е за всички. Ние излизаме на терена с ясната нагласа, че ще играем футбол. Като треньор знам, че ще има напрежение, защото нямаме добри резултати. Но това е част от работата ни и трябва да го преодолеем в определени моменти, за да може да даваме най-добрите резултати, от които сме зависими и се нуждаем. Не смятам, че трябва да оправдаваме каквото и да е поведение с напрежение, защото играем срещу отбор, който няма никакво напрежение. Резултатът е отражение на играта ни”.

“Трябва да изчакаме другите мачове да свършат и оттам нататък можем да си направим сметка дали имаме шансове в последния мач или нямаме такива”, завърши наставникът на Ботев Враца.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS