Христо Йовов: Бих се радвал да съм част от БФС, ако има добър кандидат

Георги Атанасов Георги Атанасов

Бившият футболист на Левски Христо Йовов сподели след благотворителния турнир на Дарик радио, dsport.bg и Ники Кънчев шоу, че всеки трябва да помага, когато има възможност да се включи в подобни инициативи.

"Събитието бе прекрасно. Когато има такива инициативи всеки, който има възможност трябва да откликва. Надявам се повече хора да обръщат вниамние на това нещо. Все пак идва Коледа и всички трябва да бъдем по-добри", каза Бижутера.

Йовов коментира и ситуацията в Левски, като обърна внимание, че отборът трябва да работи повече в завършващата фаза на атаката. 
"От доста време се коментира, че Левски играе доста добре във фаза защита. В нападение има доста пропуски и там трябва да се обърне внимание. Всички сме свикнали да гледаме как Левски играе атакуващ футбол и бележи много голове. Когато това не се случва няма как да се хареса на феновете. Когато няма атрактивна игра има минимални шансове за спечелване на титлата. Няма какво да се заблуждаваме - грешките в българския футбол се правят на всички нива".

Той коментира и предстоящия конгрес на БФС, като заяви, че би се радвал да е част от ръководството на централата, но само ако има добър кандидат чиято визия съвпада с неговата.

Офанзивният футболист също така сподели, че е твърдо за въвеждането на системата ВАР, тъй като по този начин ще спре ощетяването на отборите.
"Мисля, че системата ВАР е добра. В крайна сметка трябва правдата да побеждава. Не се отнема много време, за да се види дали решението на съдията е правилно или не. Хубавото е, че вече могат да се видят тънките моменти и отборите да не се ощетяват", заяви той.

Накрая Йовов призна, че не е оптимист за евентуалното класиране на България на Европейското първенство догодина.
"Не смятам, че имаме много големи шансове за класиране на Европейско първенство. Действителността в България е тази, която виждаме по терените. Не трябва да очакваме големи неща. Трябва да работим с младите, които след време да ни класират на голямо първенство. Не съм оптимист за класирането, но се надявам да греша", завърши бившият футболист.

Треньорите триумфираха в Благотворителния турнир на dsport

Загорчич: Хубаво нещо се получи

Милош Крушчич: Винаги е хубаво да помагаш на хора в нужда

Кабаков дари фланелка, която е свирил в ШЛ на благотворителния търг на Дарик и dsport.bg

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още