Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов сподели своето мнение след срещата с професионалните клубове и Българския футболен съюз. 

„Беше една от най-интересните срещи, които сме провеждали в професионалния футбол в последните години, не мога да кажа, че е историческа, но е ползотворна среща. Направи ми впечатление от заинтересоваността на клубовете, някои бяха тук с по няколко представители. Беше полезна. Възстанови много голяма част от доверието към Лигата и БФС. Посочиха се пропуски, но те видяха, че новият президент на БФС протяга ръка за взаимодействие с лигата. Няма да се взимат еднолични решения или решения на друго място“, сподели Караиванов.  

Формирането на две четворки ще предложат плейофни мачове в две срещи при разменено гостуване, а осем отбора ще формират групата за изпадащите. Там обаче няма как да направим мачове с разменено гостуване. Интригата и там ще бъде много голяма. Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив. Това ни показват предишните опити", заяви Караиванов.

Левски, ЦСКА и Лудогорец поискали намаляване на отборите в Първа лига (ВИДЕО)

Георги Иванов: Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения (ВИДЕО)

Променя се форматът за плейофите в елита

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS