Кой ще управлява в Интер, ако Стивън Жан не успее да погаси заема до понеделник?

dsport.bg

Въпреки че бяха короновани като шампион на Серия А за настоящия сезон, предстоят несигурни времена за Интер , тъй като президентът на клуба Стивън Жан и заемът от 395 милиона евро на холдинговата компания Suning трябва да бъдат изплатени до края на понеделник.

Собствениците на Интер го губят в понеделник, клубът е пред разпад, ако няма нов купувач

Ако не успеят да погасят заема на падежната дата, то клубът ще бъде придобит от компанията, която е отпуснала средствата Oaktree Capital.

Американският фонд Oaktree Capital предостави заем от 275 милиона евро с 12% лихвен процент през 2021 г., който трябва да бъде изплатен изцяло на 20 май 2024 година. Ако заемът не бъде изплатен, Oaktree ще поеме контрола, тъй като клубът на практика беше използван като обезпечение към момента на първоначалното споразумение.

Oaktree обаче няма интерес да управлява и оперира футболен клуб, съобщиха италианските медии. Ако заемът не бъде изплатен, те ще гледат да продадат Интер възможно най-бързо. Последната информация от италианските медии съобщава, че вече има кандидат-купувач на „нерадзурите“, ако Oaktree придобие клуба.

Кой ще управлява Интер, ако заемът не бъде погасен?

Американският фонд Oaktree е обещал да запази същото ръководство на мястото си, ако поемат контрола над клуба следващата седмица според според „TMW“. След това обаче новите акционери ще трябва да потвърдят своя собствен борд на директорите и, което е важно, да назначат нов президент, който да замени Жан.

Ако се наложи да има смяна на собствеността, то Интер няма да има възможност да извършва операции, свързани с подновяването на договорите на футболистите и трансфери за период между 20 и 30 дни от понеделник.

Стивън Жан тегли нов заем, за да остане собственик на Интер

Стивън Жан: Ще продължа да се боря и да побеждавам, докато съм президент на Интер

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ