Красен Кралев: Спортът е създаден, за да се играе пред зрители

dsport.bg

„Спортът не е изключение от социалния живот, той е създаден, за да се играе пред зрители. Ето защо днес взехме изключително важно решение. Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат пред публика“, написа във Facebook министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По-рано днес бе издадена заповед от здравния министър, която позволи публика на спортните мероприятия на открито. Изключение не правят мачовете от футболната Първа и Втора лига, които трябваше да се играят при закрити врата поне до края на август според първоначално взетото решение от властите. 

Отварят родните стадиони за началото на шампионата!

„Допустимата заетост на местата е 50% от капацитета на съответното съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Това ще даде възможност големи спортни прояви, които са още през този уикенд, да зарадват и любителите на спорта. Започва първенството в Първа лига, на 8 и 9 август на националния стадион е Държавният шампионат по лека атлетика, а любителите на волейбола ще могат да се насладят на един от най-силните международни турнири по плажен волейбол в Панчарево“, припомня Кралев.

Спортният министър използва случая да призове зрителите да спазват противоепидемиологичните мерки и най-напред да мислят за своето здраве:

„Използвам случая за да призова всички граждани отново да мислят първо за своето здраве и за здравето на околните. Не бива заради единици, които потъпкват правилата, да страдат всички любители на спорта в България. Отговорността за здравето ни е на всеки един от нас. Вярвам, че сега феновете ще бъдат на висотата на взетото решение. Трудно ще бъде да се върнем нормалността. Трябва да се научим да живеем с вируса и да бъдем по-дисциплинирани. Това е задачата, както на всички политици, така и на обществото ни като цяло“, написа още Красен Кралев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още