Селекционерът на Нидерландия – Роналд Куман, ще гласува доверие на Мемфис Депай в мача срещу Австрия, който е последен за двата отбора от Група „D“ на Евро 2024.

„За мен това не подлежи на обсъждане, той ще играе. Не без причина той е най-добрият голмайстор на Нидерландия“, каза Куман за Депай, който бе критикуван за представянето си срещу Полша и Франция.

„Той има история на контузии, разбира се, така че не очаквах да бъде в топ форма за турнира. Но е ясно, че нещата трябва да се подобрят. Мисля, че като треньор винаги се опитвам да помогна на играчите да се подобрят, да ги поставя в ситуации, в които да растат и да придобиват увереност“, допълни Куман.

Селекционерът разкри и какви са усещанията на самия Депай: „Той е уверен в себе си и аз също му казах, че има много важна роля, защото той е играч, който обикновено добавя стойност. Отборът има нужда от него“.

„Знаем, че ще бъде труден мач, защото Австрия със сигурност не е за подценяване, особено заради начина, по който играе и как се опитва да окаже натиск върху съперника. Ще трябва да бъдем много прецизни във владението на топката и да направим правилните избори“, заяви Куман относно Австрия.

„Отново бях впечатлен от Швейцария, особено снощи срещу Германия. Разбира се, Испания е страна, която играе страхотен и красив футбол. Не е имало мач, на който да не съм се наслаждавал. Има толкова много добри, силни държави и ние сме една от тях“, сподели впечатленията си от турнира до момента Куман.

Рангник: Тази Нидерландия ми напомня на дните на Йохан Кройф

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS