Кузманов: България не е имала спортист като Григор от Стоичков, помага ни много

Емил Евтимов Емил Евтимов

Ракета №2 на България за ATP Cup Димитър Кузманов изрази възхищението си от лидера на родния тим Григор Димитров и постигнатото от него в тениса.

Какво трябва да знаем за ATP Cup и българското участие?

Пловдивчанинът направи интересно сравнение като каза, че спортист от ранга на Григор България не е имала от Христо Стоичков насам.

"Страхотно е за цялата държава и за всеки спорт, не само за тениса, но и за другите спортове. Той е ролеви модел, посланик на нашата страна, на нашия спорт, на нашия манталитет, на нашите традиции, а това е страхотно. Последният път, когато имахме някого като него, може би беше Стоичков, така че е невероятно да имаме някого като него", заяви Кузманов пред сайта на АТР.

Относно предстоящото участие на ATP Cup и съветите от Григор, Кузманов сподели: "Това е страхотен опит и заради това бяхме много щастливи, когато разбрахме, че ще участваме в ATP Cup с Григор като капитан. Той е един от най-добрите тенисисти в света и само можем да се учим от него, това правим в последните няколко дни, откакто сме тук. Той е много открит и помага на всеки отнас, очакваме с нетърпение следващите 10 дни и опитваме да научим възможно най-много от него."

А кое е голямото оръжие на България? "Имаме страхотен отборен дух. Това е във вените ни, в историята ни като нация. Това е най-голямото ни оръжие и очакваме много българи, живеещи тук, да ни подкрепят. Ще опитаме да направим страната ни горда от нас."

Гришо и България показаха екипите за ATP Cup, нашите тенисисти станаха художници

Тодор Енев: Желая успех на Григор Димитров в дебюта му като играещ капитан

Ясна е програмата на българския тим за първия ден на ATP Cup

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още