Легенда на Ливърпул смята, че няма вариант Висшата лига да бъде анулирана

| Англия

Легендата на Ливърпул Кени Далглиш смята, че няма вариант, при който Висшата лига да бъде анулирана и Ливърпул да не вдигне титлата. Висшата лига на Англия бе спряна до 3 април заради пандемията от коронавирус. Появиха се сценарии, в които Ливърпул не е коронясан като шампион, а сезонът е определен като нулев.

Официално: Спряха Висшата лига до 3 април

Планът на Премиършип, ако няма повече мачове през сезона

„Дали някой наистина си мисли, че най-разумно е Ливърпул да бъде лишен от възможността да спечели титлата, след като се представи фантастично в 29 мача от сезона досега и има преднина от 25 точки пред втория Манчестър Сити. Първата ми мисъл е, че трябва да бъде дадено време да приключат първенствата“, споделя Далглиш.

„Ако това означава да се играе през ден в продължение на три седмици през май или дори през юни, нека така да бъде. Далече от идеалното, но всички клубове се намират в еднаква ситуация, така че условията ще бъдат равни за всички. Това, което със сигурност не трябва да се случва, е сезон 2019/2020 да бъде обявен за нулев и да бъде анулиран“, добавя той.

Далглиш също така подчертава, че има и по-важни неща от футбола: „Трябва да се надяваме колкото е възможно повече хора да са в безопасност, здрави и незаразени от вируса. Напълно нормално футболът е второстепенен на фона на световните здравни проблеми, които не можем да подценяваме. В момента най-важното е всички да са в добро здраве", казва още Далглиш.

Как да се справим без спорт във времена на коронавирус?

Големият проблем след подновяването на първенствата - изтичащите договори

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още