Треньорът на Лион Лоран Блан се оплака, че отборът му трябва да играе при доста високи температури срещу Монпелие във втория кръг от Лига 1.

"Хубаво ще бъде да преместят мачовете, но телевизионните права са важни. Здравето на играчите трябва да бъде определящо, но знаем, че не е така. Трябва футболистите да имат по-голяма тежест. Хората, които решават, са неспособни да променят нещата. Ние ще ще опитаме да преместим с 30 или 45 минути тренировката ни в деня преди мача. Но за самите мачове е трудно", смята световният шампион с Франция от 1998 година.

„Чистото игрово време е важна тема. Мисля, че скоро футболът ще се играе само с чисто време, като ръгбито. Защото не е добре да играем мачове с 10 или 12 минути продължение“, заяви специалистът.

„Трябва да подобрим много неща на терена, това го знаем от миналата година. Но тъй като не сменихме отбора, имаме същите проблеми като миналия сезон“, смята Блан.

Той коментира представянето на своя тим: „От много време не сме печелили официален мач. Ако мислим, че срещу Монпелие ще е лесно, няма да успеем. Трябва да тренираме сериозно и да имаме добро усещане през цялата седмица. Трябва да спечелим. Имаме млад отбор, трябва да направим нужното да спечелим. Хубаво е да се защитаваме по-добре при статичните положения. Трябва да сме по-агресивни, лоши дори. При гола на Страсбург имахме седем играчи в тяхното поле, при контраатаката останаха един на един, а трябваше да направим нарушение по-рано“.

„Остават 15 дни до края на трансферния пазар. Прозорецът може да е и приятен, но и неприятен. Хубаво е, когато подобрявате отбора. Но смятам, че той трябва да се затвори още при първите мачове. Но така фаворизират най-мощните клубове. Защото ако на 30 август дойдат с голяма оферта, ти продаваш и после няма какво да направиш", каза още Лоран Блан по повод възможността „хлапетата“ да се подсилят с нови футболисти.

Висшата лига променя правилата заради Челси

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS