Мъри Стоилов: Имам предложения, готов съм за работа

dsport.bg

Един от най-добрите български треньори Станимир Стоилов заяви, че има предложения за работа, но все още нито едно не го удовлетворява. "Имам някакви предложения, но на този етап няма нещо, което да ме удовлетворява. Починах достатъчно. Вече съм готов за работа, презаредил съм батериите", заяви Стоилов пред xnews.bg. След 7 непрекъснати години работа Мъри заяви: "Да, психически бях изморен след седем години работа с много напрежение. Много пътувания, далечни дестинации, изключително трудни мачове в Европа. Естествено от другата страна са успехите, които ти дават криле да продължиш."

Треньорът коментира и цялостната ситуация в българския футбол. "Проблеми има, но първо трябва да се създават бази, терени и цялостна инфраструктура. Да има силно развит детско-юношески футбол, както преди е било, и след това да говорим за националния отбор и класирания. Футболните клубове са частни, те сами си избират развитието. БФС могат да дават напътствия, да съветват и дават екипировки и топки за децата. Някои хора в нашата действителност си мислят, че футболът е чалготека – който дава парите, той поръчва музиката. Само че футболът не е чалготека, а изкуство – честна и почтена игра, измислена за джентълмени, за да радва хората", каза Стоилов.

Той не пожела да коментира оставката на Борислав Михайлов и промените, които се очаква да се случат в БФС.

Левски среща украински отбор с куп бразилски футболисти

Славчев: Не искам да коментирам за Левски, скоро всичко ще е ясно

Чорбаджийски: Готов съм да помогна на ЦСКА, ако ми се гласува доверие

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още