Министър Кузманов проведе работна среща с генералния секретар на БОК Белчо Горанов в Токио

dsport.bg

Часове преди официалното откриване на олимпийските игри в Токио, генералният секретар на БОК Белчо Горанов се срещна с посланика на Република България в Япония Н.Пр. Мариета Арабаджиева и с пристигналия на посещение министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

На срещата в сградата на българското посолство в Токио бяха обсъдени въпроси от организационен характер относно пребиваването на акредитираните българските представители на олимпиадата. Генералният секретар на БОК информира присъстващите, че всички в нашия лагер са здрави, мотивирани за победи и усилено се готвят, за да представят достойно България. Съобщени бяха подробности относно настаняването в олимпийското село и последните дни на подготовка на състезателите за игрите. Анализирана бе и обстановката в страната-домакин, съобразно последните изисквания на здравните мерки в Япония и прилагането им по време на олимпиадата. Подчертано бе, че подготовката на нашите олимпийци протича при спазване на всички противоепидемични мерки на домакините.

Андрей Кузманов и Белчо Горанов благодариха на посланик Арабаджиева за помощта оказана на нашите сънародници, свързани с организацията и участието на игрите. Срещата завърши с общи пожелания за успех на българските състезатели и постигане на техните цели на олимпиадата в Токио.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още