Министри пожелаха успех на военните спортисти, които ще участват на Олимпийски игри

dsport.bg

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и служебният министър на отбраната Георги Панайотов пожелаха успех на военнослужещите и цивилните служители от Центъра за елитен спорт, които ще се състезават на Летните олимпийски игри в Токио. Петима спортисти от българската армия извоюваха квоти за Игрите – Ивайло Иванов (джудо), Станимира Петрова и Даниел Асенов (бокс), Габриела Петрова (лека атлетика) и Георги Вангелов (борба). 

Медалите в Токио напревени от смартфони и компютри
    
„Поздравявам Ви за Вашия успех, защото достигането до Олимпийските игри е знак, че Вие сте сред най-добрите на планетата. Ние сме нация с богата спортна история, донесла ни през годините олимпийска слава, национална гордост и престиж. Вие имате шанса да продължавате да пишете историята на българския спорт и аз съм убеден, че ще дадете всичко от себе си, за да реализирате своите възможности и да възнаградите упорития си труд“, заяви министър Кузманов. 

Решено: Без зрители по време на Игрите в Токио
    
Спортният министър изрази надежда, че на Игрите в Токио отново ще се поздравим с нови победи и медали. „Вярвам във Вашите възможности, защото сте успешни, талантливи и можещи състезатели. Пожелавам Ви успех и спортно щастие“, каза още Кузманов. 
    
Той благодари на министъра на отбраната Георги Панайотов за помощта, която МО оказва на спортистите, които са част от българската армия. Министър Панайотов връчи на състезателите икона на св. Георги Победоносец с пожелания за здраве и успех на най-големия спортен форум. Той изказа своята благодарност към министър Андрей Кузманов за подкрепата към МО. „Заедно успяваме да осигурим една пълноценна подготовка за спортистите ни“, заяви Георги Панайотов. 

Ето какъв е планът за спорта спрямо COVID-19 у нас
    
В тържествената церемония в Министерството на отбраната участва и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още