Новият треньор на Фенербахче, знаменитият Жозе Моуриньо, разкри фаворитите си за Европейското първенство, което ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли.

Португалецът изброи четири национални отбора и смята, че "никой друг не може да спечели трофея".

Според него би било изненада, ако Италия защити трофея от Европейското първенство.

„Не искам да омаловажавам предишните поколения, които имахме, но по отношение на дълбочината и качеството на отбора, ние може би разполагаме с най-добрия състав в историята, Португалия може да спечели трофея“, каза Моуриньо и добави.

„Става дума за вяра, вяра, че могат да победят всеки. Не искам да кажа, че Португалия е най-добрият отбор на Европейското първенство, но Испания, Франция, Англия, Германия не са по-добри.“

"Най-големият проблем за треньора е да избере кой да играе, защото той има двама страхотни десни бекове, двама леви бекове на много високо ниво, двама страхотни дефанзивни полузащитници..."

„Ако има изненади, ще бъда изненадан. Франция и Германия винаги се справят добре, Португалия и Англия са по-добри от всякога. Смятам тези четири национални отбора за фаворити”, добави новият треньор на Фенербахче.

„Не съм сигурен за Испания, но футболът, който играят, и играчите, с които разполагат, са от най-високо качество. Италия или Белгия биха били изненада", завърши португалският треньор.

Наскоро Моуриньо направи интересно изказване, като каза, че се надява всички национални отбори, в които играят неговите играчи, да отпаднат по-рано, за да могат да се присъединят към подготовката за новия сезон възможно най-скоро.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS