Старши треньорът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин заяви, че отпадането от Англия на четвъртфиналите на Европейското първенство боли много. Швейцарците отстъпиха след 3:5 при дузпите и 1:1 в редовното време и продълженията.

"Боли. Положихме толкова много усилия, създадохме толкова много положения. Тъжно ми е за момчетата и за нацията. Англия нямаше много положения, а ние създадохме доста Не заслужаваме да отпаднем, но можем да се гордеем с представянето си", коментира Якин.

Англия пребори демоните си при дузпите и е 1/2-финалист на Евро 2024 (ВИДЕО)

"Бяхме елиминирани, защото направеното днес не беше достатъчно. Изпълнението на дузпи е въпрос на късмет, а ние го нямахме. Причинихме доста проблеми на големите отбори, така че си отиваме с високо вдигнати глави", продължи Мурат Якин.

Саутгейт: Имаме признаци на растеж, футболистите ми бяха превъзходни

Попитан за Мануел Аканджи, който пропусна първата дузпа за Швейцария, старши треньорът отговори: "Няма думи за утеха. Благодарих му за представянето му и за лидерството му. Изпитваме дълбока тъга и всички трябва да я преодолеем. Но има и много гордост. Като цяло първенството беше много успешно за нас."

 Букайо Сака: Имам вяра в Бог, искаме да спечелим Евро 2024

Колкото до представянето на капитана на тима Гранит Джака, Якин каза: "Той игра с болки. Страдаше и срещу Италия, и не тренира много тази седмица. За мен е чудо, че игра днес. Това говори за неговия характер и воля. В определени моменти той можеше да прави такива дълги подавания, но заслужава наистина голямо уважение."

За първи път в историята Англия реализира 5 дузпи на голям форум

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS