Олимпийските игри остават без олимпийско село?

| Спорт

Олимпийските игри бяха отложени с една година, а това ще доведе до редица проблеми пред организаторите. Един от тях е свързан с олимпийското село. Защото отлагането може да доведе до Игри без традиционното общо пространство, на което състезателите живеят.

„Правим всичко, което можем, за да има олимпийско село. Обичайно там тупти сърцето на Игрите. Но това е едно безпрецедентно предизвикателство“, сподели президентът на МОК Томас Бах.

Причината се крие във факта, че жилищата за 11-те хиляди спортисти и 4400 параолимпийци вече са разпродадени. След 9 август (първоначалната дата за край на Игрите) първите 5000 японци трябва да се настанят в новите си жилища.

Очакванията са за водене на преговори със собствениците за по-късно настаняване и обезщетение. Построяването на ново олимпийско село изглежда доста по-нереалистично.

Рекламодателите губят повече от отлагането на Олимпиадата

Единични легла от рециклиран картон за олимпийците в Токио

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още