Отнемане на точки във Висшата лига грози Сити

Манчестър Сити може да бъде наказан с отнемане на точки във Висшата лига след санкцията от УЕФА. Това съобщиха английските медии. Както е известно европейската централа обяви, че "гражданите" са изхвърлени от евротурнирите за срок от 2 години заради нарушаване на правилата за Финансов феърплей. Клубът бе глобен и с 30 милиона евро.

УЕФА изхвърли Ман Сити от Шампионската лига!

Според информациите наказанието на УЕФА може да има ефект "домиино" върху Сити, като ръководството на Висшата лига също може да вземе мерки срещу тима. 
"Високопоставени източници твърдят, че наказанието на УЕФА ще принуди Висшата лига да реагира спрямо своите правила за лицензиране, които също се влияят от тези на Финансовия феърплей на европейската централа. Проблемът идва оттам, че клубът трябва да предостави истинската информация за финансите си, за да вземе лиценз за Висшата лига. Тази информация трябва да съвпада с тази предоставена на УЕФА. Според различни слухове комисиите във Висшата лига вече обсъждат потенциални наказания, ако Сити бъдат санкционирани от УЕФА. Едно от тях е отнемане на точки, като е много вероятно да се стигне до там, ако се докаже вината на "гражданите", написа вестник "Independent".

Сити веднага започва процедура по обжалване

Прочетете още