Павел Колев: Левски не може да функционира без стабилно финансиране

dsport.bg

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев смята, че вариант, при който Левски се финансира и управлява от феновете е невъзможен към този момент.

„Според мен (при този вариант) клубът няма да може да функционира или поне няма да може да функционира на това ниво, на което се изисква за един професионален футболен клуб, за да може да се бори за по-челно класиране, участие в европейските клубните турнири и спечелване на отличие, което всъщност е заложено в генома на Левски", каза Колев пред "Дневник".

„От Левски се очаква да се бори за челните места, което в момента, както е поставена футболната бизнес среда, ако няма постоянно и стабилно финансиране, няма как да стане."

Той повтори, че необходимият санитарен минимум за "Левски" са 1.5 млн. лева на месец. „Истината е, че всъщност тези пари са и повече - към 2 милиона на месец. Това означава, че ако на 2-3 февруари не постъпят отнякъде 2 милиона лева, ние нито ще можем да платим заплатите на футболистите, нито ще можем да обслужим всички споразумения по просрочени задължения, които сме наследили, нито ще можем да поддържаме базата в сегашното състояние, нито ще можем да си платим режийните разходи, камо ли да продължим дългосрочната си инвестиционна стратегия“, обясни Колев.

"Затова според мен в момента друго решение няма. Но въпреки че бюджетираме на месечна база, Левски има дългосрочна стратегия", добави изпълнителният директор на клуба. Той изтъкна, че състоянието на клуба вече е стабилизирано, а приоритетите са променени.

По думите на Колев миналата сряда Националната агенция за приходите (НАП) е извършила пълна проверка в Левски за година назад, която е показала, че клубът няма просрочени задължения и че се финансира прозрачно. И добави, че през юли Левски е имал пълна данъчна ревизия от НАП, която е била за периода 2013-2019 г.

Тръст „Синя България“ с остра позиция след срещата с Бойко Борисов

Хиндлиян: Божков е най-богатият българин, да намерим начин да спасим Левски без ултиматуми

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още