Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян заяви след срещата на организацията, че феновете отказват да заемат страна в конфликта между управляващите и собственика на клуба Васил Божков.

Хиндлиян призова силния човек в Левски да покаже, че действително има желание да спаси клуба, без да поставя ултиматуми пред привържениците. Той акцентира на факта, че Божков е най-богатият българин и според него това значи, че може да намери начин да помогне на клуба, въпреки проблемите с „Национална лотария“.

"Имаше разговор, мнения и имаше представители на 25 фенски структури. Единомислие се получи относно позицията и основно по провинцията да се вземат повече решения дали ще застанат зад обща позиция съвсем скоро. Ние сме демократична структура и има различни мнения. От самото начало сме с принципна позиция. Има 2 типа хора - едни гледат как изглеждат, как ще ги възприемат и други, които са принципи и последователни. Изводите оставяме на медиите и на хората, които имат достатъчно мозък да разсъждават. Следете какво казвам всеки ден. Скоро ще излезем с обща позиция“, заяви Хиндлиян след срещата на феновете.

"Синята общност беше монолитна и стабилна една седмица, което беше най-правилната позиция, но след срещата при премиера се оказа, че не е точно така. Основният извод от вчера. От една седмица НКП в мое лице изразяваше позиция, че Левски е политически и икономически заложник, достатъчно ясно и отчетливо. Теза, която Тръст "Синя България" изрази преди 5 години."

Тръст „Синя България“ с остра позиция след срещата с Бойко Борисов

"Ние казахме, че заставаме зад Левски. Вчера беше изразено същото мнение в Министерския съвет при срещата с премиера. Там бе потвърдена тезата, че Левски е заложник, но трябва да се застане зад собственика. При положение, че Левски функционира нормално, потвърдено от изпълнителния директор Павел Колев. Ние ако застанем зад бизнеса на собственика, не влизаме ли в матрицата? Левски има собственик, който не е парашутист като останалите преди него, ако ние заставаме твърдо зад него, какво подкрепяме? Неговия бизнес интерес, а не Левски."

"Левски ще го има винаги, имало го и ще го има. Тънката разлика е да се прави ние кои сме и кой защитаваме. Който я разбира разликата е добре, но който не я, за негова сметка е. Много е трудно да се излезе от ситуацията и да не бъдем забъркани в историята. Против волята сме принудени да участваме в нещо, което не искаме. Нас ни интересува Левски. Дали сме зад Божков или не сме, това е принципен въпрос. Няма да се откажем от това. Не сме еднодневки и не сме събирачи на лайкове. В социалните мрежи е пълно с хора, които са готови да излязат на протест."

"По официални данни Божков е най-богатият българин, ако има желание да спаси работещ проект, може да го направи. Да, може да му бъде отнет лицензът, може да не дава тези пари. които са сега. Ако искаш да спасиш Левски, ще даваш по-малко. ще се обърнеш към хора и привърженици за помощ. Някой иска да ни хвърли в огъня. Ние сме диалогични и сме готови на всичко да направим за Левски. Ние подаваме ръка на г-н Божков и му казваме дайте да намерим общ вариант и да се разберем. Има ли го и или сте зад нас, или Левски умира. Който иска да се самозапалва, да ходи пред Министерски съвет. Не казвам част от акциите да са във феновете. Задължението на акционера не е да дава пари, а да получава дивиденти. Божков може да каже аз ще давам 500 хиляди или 200, и ще намеря още двама, трима да дават също по толкова. Той е показал, че има доста сериозен интелектуален потенциал и прави много точни бъдещи оценки. Когато има напрежение ни потърси, след като 7,8 месеца не се срещна с феновете. Може да се видим и стига да има желание, ще си говорим. Да си говорим като равнопоставени страни, а не или сте с мен, или няма да се разберем."

"В момента е игра на нерви, както има възможност да има модела "бащица", така и г-н Божков и фирмите около него да продължат да издържат Левски. Нещата са принципни. Всичко е възможно. Основният проблем е, че в левскарската общност има разногласия и не е монолитна. Винаги, когато е имало проблем, общността е била с твърда позиция. Това не означава позиция в конфликт, в който ние сме забъркани. Хора, не позволявайте да бъдете използвани. Най-податливите на емоция са в нашата структура."

Бойко Борисов от протоколните кадри на МС: Акциите на Левски трябва да са при вас, феновете (ВИДЕО)

Ултрас Левски: Крайно време е Левски да спре да бъде разменна монета в разни игри

Хиндлиян: Този модел на управление не е устойчив и това е видно

Сини сърца: Вярваме в сегашното ръководство на Левски

Приключи срещата между Бойко Борисов и феновете нa Левски

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS