Петър Колев за положението в Берое: Срам

dsport.bg

Старши треньорът на Берое Петър Колев коментира ситуацията в клуба посредством личния си профил във Facebook. Той определи положението като срамно, а повод за споделените му мисли е интервю на кмета на Стара Загора.

Ето какво написа Петър Колев:

„Повод за тези мои мисли е интервю на Кмета на Община Ст.Загора, в което последният въпрос е за моята позиция в клуба. В отговор г-н Тодоров заявява, че Петър Колев е "бероец" и "ще прояви разбиране и ще влезе в положение".

Вероятно тук се съдържа намек, че не проявявам разбиране и не влизам в положение.

Все пак благодаря на Кмета, че ме нарече "бероец". Това е единствената оценка, която той ми е дал досега за времето, в което съм бил треньор на отбора. И понеже това определение чувам и от другаде, сериозно се замислям какви ли са критериите да те изберат за "бероец" ?

Аз със сигурност не съм "легенда" нито "звезда" на "Берое". Играх с фланелката на клуба от 2004 до 2009,включително съм носил капитанската лента. Бях част от успехите и неуспехите, бях част и от  "Лудата банда". През този период се случиха и двете най-тежки контузии в кариерата ми,през 2007г и 2009г, последвани от две операции по спешност. Двата пирона в глезена ми нося и до днес,не можах да ги махна навреме поради важни мачове, които предстояха,а после нямаше смисъл.

Втората спешна операция беше на тежка лицево-черепна травма, която лекувах дълго време. Това беше и причина да приключа преждевременно кариерата си да се отдам на треньорската професия. Та по такива причини се питам, дали покривам критериите да бъда наречен "бероец". За какво "разбиране" и за какво "положение" става въпрос?

Днес на ход са " истинските беройци",те неудържимо нахлуват на стадиона, наритват по глезена с пироните треньора виновник за "слабите" резултати и дори го "уволняват". После започват да кадруват-предлагат ново начало на футболистите, обещават заплати, подкрепа, светло бъдеще.

Аз пък познавам едни други "беройци", които с многохилядните си гласове и скандирания бяха нашият дванайсети играч. Една велика и достойна публика, на която винаги ще сме длъжници! Само те могат да спасят "Берое"

Та такова е "разбирането" ми за "положението"....Срам..

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Петър Колев тренира Берое, въпреки феновете

Екшън в Стара Загора: Феновете не позволиха на Петър Колев да води тренировката (ВИДЕО)

Берое води преговори с турски клуб за продажбата на двама играчи

Берое иска да се раздели с Петър Колев, но в момента не може

Четирима си тръгват от Берое

Още двама си тръгват от Берое

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още