Петър Величков: Свидетели сме на ново погазване устава на БФС

dsport.bg

Членът на Изпълкома на БФС и член на екипа на Димитър Бербатов Петър Величков реагира на информацията, че днес ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на футболната централа.

БФС с извънредно заседание

Футболни деятели скочиха в защита на БФС (ВИДЕО)


Петър Величков пред dsport: Михайлов е използвал служебното си положение, за да принуждава клубовете да подписват контрадекларация за Конгреса

"С учудване разбирам, че днес в 10.07 ч. БФС е публикувало на страницата си информация за заседание на ИК, което ще се проведе днес 19.08.21 от 15,00 ч. Свидетели сме на поредното грубо нарушаване на Устава на Федерацията. Според Устава заседание на Изпълкома се свиква с писмена покана от президента, първия вицепрезидент, или друг вицепрезидент 5 работни дни преди самото заседание. Продължавам с цитат на чл. 50, ал. 3 от Устава на БФС", каза Величков.

“Поканата съдържа дневния ред, датата, часа и мястото за провеждането на заседанието и се изпраща по електронна поща, факс, или се връчва лично срещу подпис на ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ на ИК най-малко 5 работни дни преди насрочения ден. В случая Михайлов и колегите от БФС са нарушили всичко, което може да се наруши при свикването на това заседание".

1. Към момента на свикването на това заседание Борислав Михайлов не е нито Президент, нито Първи-Вицепрезидент, нито Вицепрезидент на БФС. Справка - Търговския регистър към 19.08.21

2. Аз като пълноправен член на ИК на БФС до този момент не съм получавал писмена покана по електронна поща, факс или чрез връчване срещу подпис за това заседание на изпълкома. Т.е. Не са поканени ВСИЧКИ членове на ИК.

3. Поканите до отбрани членове на изпълкома , не до ВСИЧКИ са изпратени онзи ден и вчера, с което не е спазено и предизвестието от 5 работни дни.

"В тази връзка днешното заседание на ИК е напълно нелегитимно и е свикано в грубо нарушаване на Устава на БФС. Това за съжаление прави нелегитимни всички решения, които ще бъдат взети на него", твърди още той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ