Подозрителен QR код, който може да отбележи бъдещето на Новак Джокович

dsport.bg

В правната плетеница около Новак Джокович и неговото бъдеще в Австралия продължават да се разкриват все повече неща. Въпреки решението на съдия Антъни Кели да върне визата и да пусне на свобода сръбския тенисист, световния номер 1 все още не е гарантирано, че ще участва на Australian Open.

Докато Джокович очаква последното решение на министъра на имиграцията Алекс Хоук (чието решение не се очаква преди 12 януари), австралийските власти продължават да разследват представената от сръбския тенисист документация за влизане в океанската страна.

Освен евентуално противоречие в митническата му декларация, сърбинът повдигна подозрения с QR на доклада за положителен тест за COVID. Както „Der Spiegel“ и журналистът от „New York Times“ Бен Ротенберг публикуваха, сканирането на QR кода на доклада първоначално показва негативен резултат. Нещо, което през последните часове се промени и се появява само положителен резултат за COVID.

PCR тестът със сигурност предизвиква много въпроси, на които все още се чакат отговорите. Когато на пресконференцията в Белград братът на Новак – Джордже бе попитан за пробата, която е взета на световния номер 1 в тениса на 17 декември, семейство Джокович взе решение да прекрати дискусията и не отговори на въпроса.

Властите в Австралия разследват възможна лъжа от страна на Джокович

Все още няма решение за бъдещето на Джокович в Австралия

Джокович тренира в Мелбърн, благодари на съдията, спасил визата му

Съдът в Австралия отмени анулирането на визата на Джокович, сърбинът ще участва на Australian Open

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още