Пранди: Георги Братоев беше несигурен, може да ни помогне

dsport.bg

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди обяви, че Георги Братоев може да помогне на отбора. Италианският специалист разкри, че е видял, че в самия играч е имало конфликт дали да се отзове на повиквателната и да присъедини към отбора.

"Вече сме в пълен състав. Виктор и Цветан дойдоха. Състезателите са в добро физическо състояние. В тези 5-6 дни, които имаме за тренировки надявам се да съумеем да създадем една сплотеност и да изградим визия и и система за предстоящата квалификация.

"Любо Ганев е голям човек. Той има по-голям капацитет от мен. За това явно той успя да убеди Братоев да играе. Истината е, че през последния месец няколко пъти имах разговори с Георги. През цялото време усещах, че той вътрешно има желание да се включи. Но имаше и несигурност дали ще успее да се впише в групата и да се представи добре. В него очевидно имаше този конфликт. Това, което направи Любо, бе да му вдъхне допълнителна сигурност", сподели Пранди.

"Георги важна фигура за отбора. Вярвам, че ако всичко е наред той ще попадне сред тези 14, които ще пътуват за Берлин. Ако трябва да се върнем 5 месеца назад, не го взех, тъй като той не бе в добро физическо състояния. Сега, това не е така и смятам, че Георги може да помогне на този отбор", добави Пранди.

"Със сигурност смятам, че отборът може да издържи на този маратон. А дали ще спечелим всички мачове, трудно е да се кажа. Към момента шансовете са 1 към 8. Отборите нямат право на грешка. Докато не приключи турнира, всичко е възможно", добави Пранди.

Изненада: Георги Братоев все пак в националния отбор

Цецо Соколов: Малко съм измореничък, но ще наблегна на физическата форма

Йосифов: Дано да успея още веднъж да играя на Олимпиада за България

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още