Главният съдия Стефан Апостолов сам е взел решение да свири фаул и покаже червен картон на вратаря на Славия Антонис Стергиагис в скандалния мач срещу Лудогорец, разбира Dsport.bg.

Апостолов е признал, че решението е негово, а не е продиктувано от сигнал от неговите помощници.

Припомняме, че съдията изгони вратаря на "белите" за несъществуваща игра с ръка извън наказателното поле. Първоначално играта продължи, но след няколко секунди реферът я спря и отсъди нарушението.

Тези действия на главия съдия насочиха вниманието към неговия помощник Красимир Миланов и остана впечатлението, че именно той е сигнализирал на главния рефер.

Апостолов обаче е признал, че това не е така, че в неговите действия няма намеса на помощниците му, а просто не е видял добре ситуацията и се е заблудил.

Очаква се съдийската комисия на БФС да накаже реферите от Разград, които допуснаха многобройни грешки по време на мача в ущърб и на двата отбора.

Според запознати, на извинението, което Стефан Апостолов е поднесъл към Славия на почивката, също не се гледа с добро око от Съдийската комисия, тъй като такова действие е неприемливо да се случва между двете полувремена.

Ангел Петричев: Опорочен мач и двата отбора бяха ощетени, съдията се извиняваше

Скандално съдийство занули Лудогорец - Славия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS