Психологическата преса върху спортистите в Пекин

Как драконовските мерки в Пекин ще рефлектират върху психиката на спортистите коментира професор Татяна Янчева

Ирина Русева Ирина Русева

Предстои зимна олимпиада от нов тип във времената на световна пандемия. Условията са еднакви за всички, но всеки реагира различно. Спортистите вече свикнаха да се състезават с тестове и карантини, но олимпиадата е веднъж на 4 години и е най- престижното състезание в кариерата им. Страхът от проваления труд заради положителен резултат е нещо нормално, но има ли вариант да се игнорира- коментира за Дарик радио и dsport.bg спортният психолог Татяна Янчева.

Заместник ректорът на НСА вече прави сериозни изследвания в посока как пандемията промени психиката на спортистите и преди игрите в Пекин националният ни отбор по биатлон също ползва нейните съвети.

България ще бъде представена от 16 спортисти на ЗОИ в Пекин от 4-ти до 20-ти февруари. Какви са техните опасения и нормално ли е да изпитват страх от необичайните мерки за превенция от Ковид, чуйте мнението и анализа на професор Татяна Янчева- спортен психолог.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ