Мачът между България и Англия бе прекъснат на два пъти за по няколко минути от съдийската бригада заради расистки скандирания. В средата на първото полувреме от трибуните се чуха обидни думи по адрес на футболистите на гостите, които се оплакаха на главния арбитър. Сигналът за срамното поведение на привържениците е бил подаден от Тайрън Мингс.

В крайна сметка двубоят бе прекъснат за малко, като се наложи дори диктора на стадион "Васил Левски" да помоли публиката да спре с непристойното си поведение, в противен случай мачът може да бъде прекратен и Англия да вземе служебна победа. Това показа и съдията Иван Бебек, който обясни на играчите, че при следващ инцидент ще спре срещата.

След краткото прекъсване двубоят бе подновен. В края на първото полувреме последва второ прекъсване на мача. Тогава обаче стюардите изкараха от стадиона около 30-40 родни фенове с черни качулки, като най-вероятно именно те са виновни за срамните прояви на трибуните.

В края на първата част се стигна до там капитанът на представителния ни тим Ивелин Попов да ходи до трибуните, за да говори с привържениците и да ги помоли да спрат с това свое поведение, в противен случай нищо добро не чака България.

Коментатор на BBC пред dsport: Първо трябва да спрем расизма в Англия, после да критикуваме другите страни

Красимир Балъков: В Англия има повече расизъм по трибуните отколкото в България

Михайлов с остро писмо до УЕФА: Англичаните ни обиждат, вземете мерки!

Трима агенти под прикритие ще дебнат за расизъм на България-Англия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS