Запалянко на Левски, който е от задържаните в Скопие, разказа пред Dsport.bg, какво се е случило по време на боя и след това в столицата на Северна Македония. Момчето пожела да запази анонимност, но разказа подробности от цялата ситуация.

"Имаше провокации още от самото настаняване и организация във фен зоната. Тя представляваше полигон до стадиона и полицията забрани напускането на фенове 4 часа преди самият двубой. Първоначално допускаха единствено хора без артикули, но в последствие дойде жандармерия и забрани преминаването на фенове, които вече са влезли в зоната. На нея нямаше никаква сянка и варианти за хранене", бяха първите думи на българина, който се намира в едно от районите управления в Скопие.

"Втората провокация дойде при влизането на стадиона. Трябваше да се минат 4-5 проверки. На всеки един етап от проверката имаше провокации и агресия. Феновете бяха принудени да изхвърлят всички монети, като на някои привърженици бе отказано влизането без никаква причина. Това е и причината за последвалия сблъсък между феновете и полицията", продължи разказа си привърженикът на "сините".

„Част от феновете поискаха обяснения от полицията защо се бави толкова проверката и поради каква причина не пускат част от феновете. Тогава полицията започна без причина да избутва запалянковците и да затваря портите на входа. Феновете отговориха на полицията, опитвайки се да отворят отново портата, за да успеят всички фенове да влязат на стадиона. Тогава зад феновете излезе жандармерията. Успяха да избутат всички фенове от тунелите на стадиона към трибуните като отклониха 20 привърженици на случаен принцип. Въпросите привърженици са и задържаните по районните в Скопие. Част от тях имат синини и рани по краката, ребрата и ръцете от удари с кубинки и палки. Всички бяха закопчани с белезници и отведени към полицейските бусове", продължи своя разказ фен на Левски от Скопие.

"В един от бусовете натъпкаха 8 човека едновременно, в който едвам се дишаше и ги заведоха моментално към районното управление. Имаме информация за още два буса, които са били разпределени по други районни", завърши разказа си запалянкото на „сините“.

"Първоначално първите два часа попълвахме документи и ни правиха тестове за алкохол. След това привикаха няколко човека да видят записи от боя и да посочат кой от задържаните е на видеото. След 10 минути препреглеждане на видеото над 100 пъти, стана ясно, че нито един от задържаните не е на кадрите от боя. Когато разбрахме, че феновете са събрали всички пари, с нас се свърза консула на България, на когото бяха предадени парите и ни обясни, че могат да ни освободят, само когато си платим глобата - за нарушение, за което фактически няма доказателства. В противен случай, ако обжалваме и използваме адвокат си, осигуряваме много по продължително задържане и проблеми. Плащането ставаше единствено по банков път като поради тази причина бяхме принудени да стоим в районното до 08:00", допълни той.

"Качиха ни в голямото помещение на районното (поради липсата на килия в нашето районно - в другите районни по моя информация феновете са били в килии и с белезници. Служителите в районното бяха изцяло македонци, за разлика от жандармерията, които се оказаха част от тях от албански произход. Разрешиха ни да ползваме телефоните си, за да може други фунове да ни донесат храна, да пушим и като цяло нямаше никакви проблеми с хората в районното. Коренно различно обаче, доколкото знам, е било отношението в другото районно, в което са били задържани останалите", разказа той.

Прокуратурата в Скопие разследва инцидента с намушкания фен на Левски

Враждебното посрещане не уплаши Левски в Скопие, ‘‘сините‘‘ отсрамиха България в ЛК

Само в dsport: Как изглеждат българските коли след нападението в Скопие (СНИМКИ)

Свидетел на мелето с наръган фен на Левски разказа за инцидента пред Дарик (АУДИО+ВИДЕО)

МВнР с информация за намушкания фен на Левски в Скопие

Костов: Имах чувството, че сме непобедими (ВИДЕО)

Андриан Краев: Срамно и несериозно е да се играе Лига на конференциите на такъв терен (ВИДЕО)

Кристиан Димитров: Не знам как може да играем мач от евротурнирите на тази картофена нива (ВИДЕО)

Арестуват фенове на Левски на случаен принцип

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS