Останките на мъж, изчезнал през 1986 година, бяха открити в швейцарските Алпи. Благодарение на ДНК тестове полицията успя да установи самоличността му. „Оттеглянето на ледниците означава, че останките на алпинисти, изчезнали преди десетилетия, ще се откриват все по-често“, каза полицията във Вале.

През септември 1986 г. 38-годишен германски алпинист е обявен за изчезнал, след като не се е върнал от изкачването си. Извършеното тогава издирване завършва с фиаско и не е продължено.

Полицията откри изчезналия след почти 40 години. На 12 юли 2023 г. човешки останки и оборудване за катерене бяха намерени от група алпинисти на ледника Теодул в Цермат. Находката е транспортирана до съдебния отдел в Сион, където е идентифицирана ДНК-то на алпиниста.

През 2015 г. бяха открити телата на двама японски алпинисти, изчезнали преди 45 години. Две години по-късно, също в кантона Вале, са открити останките на двойка, изчезнала през 1942 г. Областната полиция разполага със списък на изчезналите лица от 1925 г. Очакват се още открития през следващите години. През 2022 г. швейцарските ледници са загубили цели 6,2 процента от обема си.

Звезда от NFL понесе удар – приятелката му изневери със 17-годишен богаташ

Райън Рейнолдс в ролята на умиротворител заради тежък инцидент в мач между Рексъм и Ман Юнайтед

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS