Решават бъдещето на Бундеслигата следващата седмица

| Германия

Дали футболният сезон в Германия ще бъде подновен ще се реши през следващата седмица. Това обяви шефът на кабинета на канцлера Ангела Меркел Хелге Браун пред местната телевизия NTV.

По думите му на 6 май Меркел ще проведе заседание, в което ще участват премиерите на 16-те германски провинции. Тогава ще се обсъждат възможностите за разхлабване на мерките, наложени да се ограничи разпространението на коронавируса. Подновяването на футболните срещи също ще бъде обсъждано.

Тази среща трябваше да се проведе още днес, но бе взето решение за удължаване на мерките за социално дистанциране до 10 май. Някои германски политици вече се обявиха в подкрепа за подновяване на Бундеслига, която бе спряна в средата на миналия месец.

Рестартът на Бундеслига под сериозна въпросителна

Голямата промяна във футбола: Без секс, плюене и още мерки

Как ще се процедира, ако играч се разболее с коронавирус при подновяването на футбола?

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още