Русия се предложи за спасителен вариант за Евро 2020

| Евро 2021

Русия предложи себе си като вариант за домакин на Европейското първенство в опит шампионатът да бъде проведен през тази година.

Както е известно, шампионатът на Стария континент трябва по план да се играе из цяла Европа, но в момента това изглежда невъзможно на фона на коронавируса.

Нов вариант за Евро 2020 - през зимата!

„Готови сме да помогнем. Но първо трябва да дискутираме как би изглеждал форматът и колко мача могат да се проведат“, сподели Алексей Сорокин, който бе начело на организационния комитет за Мондиал 2018.

Както е известно, във вторник на телеконференция членките на УЕФА ще обсъждат настоящата екстремна ситуация. „Съществува готовността на Русия да помогне в трудна ситуация, в която организаторите се намират.“

В Русия към момента има 93 случая на коронавирус, което е доста по-малко от други европейски страни, особено на фона на размерите на държавата.

Член на УЕФА: Преценяваме дали да отложим Евро 2020

Нормалното провеждане на Евро 2020 е невъзможно

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още