Страхотна емоция изживяха българските тенисисти, след победата над Великобритания на АТП Къп. Камерите показаха сълзи в очите на Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които не се сдържаха от радост, след като техните колеги Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на България.

В същото време света на тениса се удиви на играта на големия герой - Александър Лазаров. Той се намира на 517 място в световната ранглиста на сингъл и на 477-мо място ва двойки. 

От Tennis Podcast отчетоха успеха на българите и отличиха третата ни ракета: „Световният №477 Александър Лазаров беше абсолютно невероятен в края на мача на двойки. А радостта по лицето на Григор Димитров, след като изведе отбора си от аутсайдери до победители, е толкова чиста и специална“.
 

Авторитетното издание Tennis Magazine също не спести суперлативи за Алекс: „Отборният тенис винаги е добър заради факта, че ни представя нови лица и ги поставя под светлините на прожекторите. Алекс Лазаров, с ранкинг №517, беше човекът на мига за България при победата на Великобритания тази вечер“, написа Стивън Тигнър.

  

В The Tennis 360 написаха: „Какво представяне от България! Как е възможно Александър Лазаров да е №517 в света?“.

Лазаров: Нищо нямаше да е възможно без Григор

Григор Димитров: Алекс Лазаров е героят на вечерта

Изключителен успех за България на АТП Къп (видеоанализ)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS