Само 5-ма от Изпълкома отговориха на dsport, срамуват ли се останалите?

Веско Вълчев Веско Вълчев

Само петима членове на Изпълнителния комитет на БФС отговориха на въпросите, които dsport и Дарик радио им изпрати миналата седмица. С питанията се опитахме да разберем кои членове на ръководното тяло на БФС са подали оставки и кои на този етап пасуват преди Конгреса, който е насрочен за 25 юни.

Отговор на въпросите дадоха трима от членовете, които са си подали писмено своите оставки - Атанас Фурнаджиев, Петър Величков и Камен Костадинов. Отговор получихме и от Йордан Лечков, който миналата седмица даде интервю за Дарик радио, в което отговори и на тези въпроси.

Временно изпълняващият длъжноста президент на БФС Михаил Касабов също изпрати отговор, в който уточнява, че не е подавал оставка, тъй като на тогавашното заседание на Изпълкома е бил избран временно да управлява централата и е искал да избегне безвластие.

Останалите членове на Изпълкома така и не отговориха на въпросите. Срамуват ли се от отговорите управниците на БФС или имат други подбуди?

Според проучване на dsport освен Атанас Фурнаджиев, Петър Величков и Камен Костадинов писмени оставки са подали още само двама членове на Изпълкома – Валентин Михов и Спас Русев, както и президентът на БФС Борислав Михайлов.

В средата на миналата седмица пуснахме въпроси на всички членове на Изпълкома по електронен път, а отговор не дойде от Кирил Домусчиев, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев, Панайот Рейзи, Димитър Георгиев, Валентин Михов, Спас Русев и Румян Вълков.

Отговор не получихме и от Емил Костадинов, който на 2 април изрази готовност да се кандидатира за президент на БФС в интервю пред БТА. Доста от футболните хора обаче коментираха, че желанието е трябвало да дойде ден по-рано (1 април деня на шегата).

Емил Костадинов: Бих се кандидатирал за президент на БФС, ако имам добър екип

Направи впечатление, че във въпросното интервю Костадинов отново наблегна, че изборът на нова управа на предстоящия конгрес може да бъде само за период от няколко месеца и това е становището на правната комисия на БФС. Твърдението обаче не отговаря на истината, тъй като dsport установи миналата седмица, че становище на правната комисията въобще не е търсено.

''Игри на конгреси'' – не били компютри, а компоти

Членовете на Изпълнителния комитет трябваше да отговарят на въпроси свързани с това дали са подавали оставки, писмени или устни са били те, а също така попитахме дали според тях футболната общественост има доверие в тях и дали Конгресът може да организира избор с пълен мандат на ново ръководство.

Ето как отговориха членовете на Изпълкома, които счетоха за редно да го направят:

Петър Величков: Има ясен вариант за конгрес с пълен мандат

Камен Костадинов: Футболната общественост няма доверие в този Изпълком, трябва рестарт

Атанас Фурнаджиев: Подал съм писмена оставка и не смятам да я оттеглям

Лечков пред dsport с разкрития за БФС, Конгреса и национали без пари

Михаил Касабов: Не подадох оставка, тъй като БФС трябваше да продължи да функционира

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още