Шефът на италианския футбол Габриеле Гравина заяви, че ако се наложи мачове ще се играят и през юли, въпреки че на вчерашната среща на УЕФА се прие амбизиозен план мачовете да завършат до 30 юни. Тази възможност се отвори след като Евро 2020 бе отложено за следващата година.

"За нас приоритет са националните първенства. Естествено за УЕФА това са европейските турнири. Всеки има приоритети. Благодарение на отлагането на Европейското първенство, на което се надявахме, имаме повече възможности за разчет на датите и възобновяване на Серия А между май и юни. Надявам се крайният срок 30 юни да се спази. В противен случай обаче ние, както и Испанската федерация, ще поискаме още 10-15 дни през юли", каза Гравина.

Той уточни, че на този етап датата 3 май се смята като най-реалистична за подновяване на футбола в Европа. "Не искам да си помислям, че първенството няма да започне отново. Това би довело до хаос. Оставам убеден, че ще има възстановяване, като приемам датата 3 май за рестарт на футбола. УЕФА направи няколко хипотези, най-оптимистичният вариант е 14 април, като се запази настоящата формула. Другата е в началото на май, а последната възможна дата е 13 юни. В последните два случая форматите на шампионатите трябва да се променят, за да могат да завършат. УЕФА вече обяви дати на финалите на европейските турнири, а не трябва да забравяме, че има и плейофи за Европейското първенство, които трябва да се проведат между 1 и 9 юни", каза Гравина.

Той засегна въпроса и за намаляване на заплатите на футболистите. "Икономическите щети за целия футбол ще бъдат значителни. Не може намаляването на заплатите да бъде табу. Трябва да разберем, че това се отнася за всички и светът ни също трябва да има способността да се променя. Призовавам към жест на огромна отговорност", каза Гравина.

Сари сериозно застрашен от коронавируса, от Юве правят всичко да го предпазят

Абрамович предостави свой хотел на лекарите в Лондон

Юрген Клоп и Отмар Хицфелд, разказът на физиотерапевт работил и при двамата
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS