Шоу между индианец и каубой вдигна градусите на кантара на SENSHI 8

dsport.bg

Всички бойци от бойната карта на SENSHI 8 преминаха успешно официалния кантар на събитието. Той се проведе днес при изключителен интерес. Специални гости на официалния кантар бяха К-1 легендите Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. И тримата заявиха от сцената, че са щастливи отново да са в София и пожелаха на бойците да покажат най-доброто от себе си, защото благодарение на SENSHI 8 ще бъдат наблюдавани по цял свят. Специално приветствие към бойците отправи и генералният секретар на Професионалната лига на Световния киокушин съюз шихан Александър Пичкунов, а за пръв път у нас за SENSHI 8 пристигна и едно от най-влиятелните имена в света на бойните спортове – президентът на ISKA Европа Пол Хенеси, който също пожела на бойците успех на ринга на SENSHI утре (събота, 22 май).

Големият гвоздей в кантара на SENSHI 8 беше изненадващото излизане на сцената от бойците от шестия подред двубой. Облечен като инидианец, с пера и издавайки характерни индиански викове, излезе за тегленето си беларусинът Фархад Ахмеджанов. Видът му предизвика голям фурор сред останалите треньори, състезателите и журналистите, които бяха на място да отразят първи резултатите от кантара.

Опонентът на Ахмеджанов – руската муай тай звезда Артьом Пашпорин, обаче не му отстъпи по атрактивност. Той се появи за тегленето си на сцената, облечен като каубой, вдигайки още повече нивата на изненада в залата. И двамата преминаха успешно кантара, като разликата в килограмите им е 1 стотна.

В категориите си са и шестимата българи, които ще излязат за поясите SENSHI champion - европейският шампион по муай тай Драгомир Петров, европейският шампион по киокушин Кристиян Дойчев, носителят на национални титли по кикбокс в К-1, фул контакт и лоу кик Костадин Кърджалийски, световният шампион на WAKO PRO и един от най-титулуваните кикбоксьори в България Атанас Божилов, шампионът на WAKO PRO Едуард Алексанян.

Със сигурност на ринга утре ще видим и друг дългоочакван мач – между състезателя на плевенския СК „Скорпион“ и европейски шампион в стил „лоу кик“ в категория до 66,8 кг Димитър Пенчев и Петър Стойков, който през февруари тази година на SENSHI 7 стана европейски шампион на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 69. 1 кг. Тогава Пенчев предизвика Стойков за европейския пояс на WAKO PRO, който той завоюва на SENSHI 7 в София. Въпреки че WAKO PRO няма практика да насрочва битки между състезатели от една и съща страна за своя европейския пояс, сега – на 22 май, ще видим до колко сериозен е бил в заявката си Пенчев. Победителят ще си тръгне с пояс „Шампион на SENSHI”.

Ето и всички резултати от официалния кантар на SENSHI 8:

Артьом Веклич, Украйна (64 кг) – Алишер Карменов, Казахстан (64,9 кг)

Правилник: KWU SENSHI, категория: 65 кг

Педро Граньо, Испания (69,6 кг) – Драгомир Петров, България (69,7 кг)

Правилник: KWU Full contact, категория 70 кг

Давид Биткаш, Русия (83 кг) – Кристиян Дойчев, България (84,7)

Правилник: KWU SENSHI, категория 85 кг

Владислав Фостенко, Украйна (89,6 кг) – Костадин Кърджалийски, България (88,5 кг)

Правилник: KWU Full Contact, категория 90 кг

Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина (110 кг) – Бадр Фердаус, Нидерландия (102,7 кг)

Правилник: KWU Full Contact, категория +95 кг

Фархад Ахмеджанов, Беларус (69,8 кг) – Артьом Пашпорин, Русия (69,7 кг)

Правилник: KWU SENSHI, категория 70 кг

Марио Нани, Италия (72,9 кг) – Атанас Божилов (72,9 кг)

Правилник: KWU Full Contact, категория 75 кг

Мадалин Могош, Румъния (79,8 кг) – Едуард Алексанян, България (80 кг)

Правилник: KWU Full Contact, категория 80 кг

Рикардо Фернандес, Португалия (84,9 кг) – Андрей Чехонин, Русия (84,9 кг)

Правилник: KWU Full Contact, категория 85 кг

Димитър Пенчев, България (70 кг) – Петър Стойков, България (69,6 кг)

Правилник: KWU Full Contact, категория 70 кг

Международната галавечер SENSHI ще се проведе на 22 май от 19 часа

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още