Спонсорът на Левски Palms bet: Ние сме социално отговорна компания и подкрепяме спорта

Членът на борда на директорите на Palms Bet Лъчезар Петров даде интервю пред dsport няколко дни, след като компанията обяви партньорство с Левски.

- Защо Palms Bet реши да подаде ръка на Левски? 

- Palms Bet е социално отговорна компания, която е силно ангажирана със спорта. Идеята да помогнем на клуба се формира още в началото на годината, когато  започна да се коментира, че има проблеми. За съжаление, не успяхме да я реализираме тогава, защото глобалната пандемия ни забави, но не ни отказа и най-сетне спонсорството ни е факт. Знаете, че Левски и ЦСКА са най-обичаните български клубове, а „червените“ вече преживяха подобни катаклизми, които показаха, че трябва да се действа веднага, за да се предотврати задълбочаване на кризата с непредвидими последици. Затрудненията на Левски и несигурността, която влияе демотивиращо на играчите, се превърна в катализатор за нашите действия и ние подадохме ръка на тима.

- С какви други инициативи подпомагате българския спорт?

- Смятаме, че нищо не обединява хората и обществото, както спортът. Посредством бранда, който представляваме, искаме да изградим усещане за общност, в която целта е да развиваме спорта и да го подпомагаме по възможно най-добрия начин.
Нашата стратегия първоначално бе ориентирана към не много популярни спортове, където има проблеми с финансирането. Малките федерации и асоциации страдат от хронична липса на средства. Станахме спонсори на националния отбор по мини футбол и партнирахме на Българската асоциация по мини футбол. Спонсори сме и на първия турнир по виенска игра, който се проведе наскоро в София. В момента водим преговори с млади таланти, които се състезават в различни дисциплини и имат нужда от финансиране, за да покрият разходите си за състезания. В България има много талантливи спортисти, които не успяват да разгърнат потенциала си единствено заради липса на финансиране. Мнозина нямат средства за екипировка или за закупуване на самолетен билет, за да участват в състезание в чужбина.

- Да очакваме ли още нещо от партньорството с Левски?

- Подготвяме няколко интересни инициативи, които, надявам се, ще се харесат на феновете. Очакваме това да се случи със старта на новия сезон. 

- Планирате ли да се обвържете и с други клубове?

- За нас е важна връзката със спорта и е важно марката Palms Bet да се асоциира със спорт. В този смисъл не липсват инициативи, които предприемаме. Те ще продължат да се разгръщат, но на този етап не мога да дам повече информация.

- Какво ще пожелаете на феновете?

- Пожелавам на всички да бъдат здрави, защото това е най-важното, особено в момент като настоящия. Нека да имат търпение и да вярват в себе си и да продължават да подкрепят любимите си клубове.

Тити Папазов: На 17 юли няма да се решава съдбата на Левски

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още