Спортното министерство проверява БФС

dsport.bg

Министерството на младежта и спорта е започлано проверка на БФС за израдходването на държавни пари, които са влезли в касата на футболната централа по различни проекти, разкрива "Дневник". 

От ММС заявяват пред колегите, че проверката е започнала преди излъчването на репортажа на Би Ти Ви. "На 28 октомври 2019 г. е издадена заповед на министър Красен Кралев за стартиране на проверка на БФС. Инспекторатът на ММС проверява документите на БФС за разходване на финансовите средства, предоставени от ММС в периода януари 2015 - декември 2018 г."

БФС търгува с Афганистан на съмнителни цени?

Посочва се също, че при отчетите на футболния съюз пред министерството до момента не са констатирани нередности.
Според предоставената информация министерството е дало общо 4.58 млн. лева на БФС по програмата, като за миналата година сумата е близо 1.2 млн. лева, а за тази - 1.15 милиона лева. Във финансовия отчет на БФС за 2018 г. пише, че от министерството са получени 1.586 милиона лева "за спортна екипировка и разходи, свързани с детско-юношески футбол".

"Условията за финансово подпомагане на одобрените проекти се уреждат с годишен договор със съответната федерация и приложения, представляващи неразделна част от него. Начинът и условията на отчитане на дейностите по проектите на федерациите са разписани в договорите, сключени с ММС. Спортните организации изготвят отчети по образец по дейности (подготовка, възстановяване, държавен и международен спортен календар, наеми, материално-техническо осигуряване (МТО) и др.), придружени с описи на първичните счетоводни документи", заявяват от ММС на въпрос как министерството контролира разходването на средствата.

Операция "Дневен ред" в БФС

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още