Степан Хиндлиян: От случващо се в Левски са доволни някои други хора

Георги Атанасов Георги Атанасов

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян разясни пред медиите какво смятат да предприемат феновете на Левски при създалата се угроза клубът да фалира в следващите месеци.

Той заяви, без да конкретизира, че някои хора са доволни от създалата се ситуация. Хиндлиян увери, че феновете ще се опитат по всякакъв начин да помогнат на клуба финансово, но това не е трайно решение на проблема.

Част от „сините“ фенове се срещнаха с изпълнителния директор на клуба Павел Колев.

Павел Колев: Бъдещето на Левски не е розово, не знам дали ще изкара до края на сезона

Думите на Степан Хиндлиян:

„Как може да съм доволен от това, което чувам? Доволни са някои други хора. Аз лично не съм както и много привърженици на Левски. Да си левскар не е лесна работа. Аз го знам от много години“.

„Колкото и да ми се иска, не разполагам с инструментите да успокоя голямата фенска маса. Ние можем да сме максимално активни и да защитаваме клуба си доколкото можем“.

„Ние сме показали, че когато сме опрени до стената, можем да сътворим нещо неочаквано, да се надяваме, че това ще се случи на 15 февруари“. Тогава е първият мач на Левски от пролетния дял на първенството. Тимът се изправя срещу ЦСКА.

„Ще поденем всякакъв вид финансови инициативи, за да помогнем на клуба. Практиката показва, че пари трудно се събират. Дори първоначално да се събират от еуфория, тя постепенно спада. Положението не е никак розово. Един предишен собственик депозираше акциите в касата на клуба“.

„Моментът е труден. Не бих казал, че има обезкуражени. Левски е институция на 106 години, която е минала през изключително тежки периоди. Смятам, че ще се намерят варианти, че е много трудно. Зависи от нас привържениците“.

"С мен не са обсъждани варианти за смяна на собственика. Имах възможност десетки пъти да заявя, че не съм в главата на Божков и не знам какви ходове ще предприеме той. Вариантите са много, но те са хипотетични", завърши Хиндлиян.

Вижте повече:

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още